"Тази комисия няма за цел да разкрие данни и обстоятелства. Тя е една пиар акция". Това коментира пред БНР депутатът от ИТН Гроздан Караджов, член на специалната парламентарна комисия около "Нотариуса".

Свързани новини

08.02.2024 09:37

Нотариусът е един бушон. Действат много други посредници: Гроздан Караджов

Видян 278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тази комисия няма за цел да разкрие данни и обстоятелства. Тя е една пиар акция". Това коментира пред БНР депутатът от ИТН Гроздан Караджов, член на специалната парламентарна комисия около "Нотариуса".


"И убийството на Трактора, и убийството на Нотариуса показват една изключително слаба страна в сектор "Сигурност". На управляващата сглобка им трябва една пиар акция, с която да се запуши тази ситуация и това усещане за абсолютна безпомощност на държавата. Втората огромна цел е да заметат този случай под килима. Управляващата сглобка се скри зад тази комисия. Ако бъде направено истинско обследване на фактите и обстоятелствата, ще се стигне до политическия връх, т.е. до самите тях", изказа мнението си той.

По думите му тази комисия не се прави, за да свърши някаква работа, а за да прикрие "връзките на онези лица от политическия ни елит с онази част от организираната престъпност, която десетилетия корумпира съдебната ни система".


Според него ако бяха навързани трите случая - Алексей Петров, Мартин Божанов и Пепи Еврото, щеше да се покаже истинската симбиоза между политици, които опъват чадъра над тези хора, които са просто едни посредници. Това са брокери на влияние в съдебната система, добави депутатът и заяви категорично:


"Всичко това щеше да доведе до един политически връх - едни лица от политическата върхушка, от сегашните управляващи, които всъщност са осигурили тази инфраструктура".


"Дори да разследваме т.нар. явление Нотариуса, в случая Мартин Божанов - какво ще научим? Ще научим нещо за битието на един посредник. Той е и един бушон. С неговото убийство изгарят информация, множество връзки и контакти, но инфраструктурата си стои. Действат много други посредници", обясни Гроздан Караджов в интервю за предаването "Преди всички".

Той добави, че разследващите органи години наред са си затваряли очите. Ние очакваме да се стигне до върха, до поръчителите, декларира депутатът от ИТН.


"Това е хранителна верига за изнудване, за рекет, за заплашване, за търговия с влияние на магистрати. Това е една епидемия. С разследването на Нотариуса, независимо какво ще ни кажат разследващите органи, няма да се реши този проблем, не се ли стигне до сърцевината на въпроса, до политическия връх. Това може да стане с независим съд и прокуратура".


Гроздан Караджов коментира и конституционните промени. "Истинската причина беше дълбоко прикрита и тя е старият ВСС да организира изборите за нови съдии", смята той.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните