Свързани новини

19.10.2011 13:02

Нормализира се обстановката в източна България

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постепенно се нормализира обстановката в засегнатите от бедствието източни райони в България. Няма бедстващи хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. През Прохода на републиката движението се осъществява поетапно, едностранно, затова е и неизбежно натрупването на чакащи автомобили. Екипи продължават да работят по разчистването на прохода Шипка. Очаква се той да бъде отворен днес по обяд. Затворени са само проходите Златишки, Твърдишки и Вратник. Все още обаче 234 селища в страната са без ток. Най-тежко е положението в Габровско, където електрозахранване нямат 186 населени места. Ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" увери, че всички области в страната имат договори за зимно почистване и поддръжка и фирмите имат пълна готовност да почистят пътищата. Над 500 души бяха спасени, а 38 автомобила и 23 автобуса и микробуса изтеглени от преспите. Това показва равносметката след няколко дни на снежен капан, в който попаднаха източните райони на страната. За днес синоптиците обещават слънчев ден с максимални температури до 18 градуса.
Троянският проход е затворен за всички МПС за разчистване на паднали дървета и снегопочистване. Вчера имаше силна буря и виелици от южната страна, което не позволяваше достъп на екипите до терена. От вчера се обработва северната страна и ще са разчисти днес до обяд. В южната част има много паднали дървета. Планира се до обяд, най-късно до края на деня, проходът да бъде отворен, в зависимост от метеорологичната обстановка. Проход "Вратник" - от местността Табелите до Стара река има все още паднали големи дървета, които блокират пътя.
Полагат се всички усилия до обяд да се пусне движението. Затворени поради лошо експлоатационно състояние са проходите "Златишки"/Етрополе-Златица/ и "Твърдишки" - /Твърдица-Елена/. Отворени проходи при зимни условия са Прохода на Републиката, Ришки проход /Шумен - Карнобат/, Обзорски проход /Варна - Бургас/, Котленски проход - път II- 48 /Котел - Градец/ от км 38+000 до км 52+000. Проход "Петрохан" /Провадия-Айтос/ е отворен за леки автомобили. Забранено е движението на товарни МПС над 10 т.
Временно е забранено движението на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета. Айтоски проход е отворен за леки автомобили. Забранено е движението на МПС над 20 т през стоманен мост на р.Казан дере. Товарните автомобили да се движат с вериги. "Дюлински" проход също е отворен за леки автомобили. Забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути за камиони са през път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг или Ришки проход.
АПИ апелира към водачите на МПС да шофират с повишено внимание. През проходите леките автомобили трябва да са оборудвани със зимни гуми, а за тежкотоварните автомобили е задължително зимно оборудване.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог