Свързани новини

23.02.2017 09:47

Номинираха Нинова за вицепрезидент на Социнтерна

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Номинирана съм за поста вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Бях поканена лично от Луис Аяла - генералният секретар на международната организация. Приемам това като признание за България", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Кандидатурата й подкрепи и председателят на ПЕС Сергей Станишев, който изрази радостта си, че двамата с Нинова ще бъдат вицепрезиденти на интернационала.


„ Колкото повече българи има на високи международни постове в световни организации- това е шанс мнението на България по важни теми да се чува на най-високо равнище и да бъде отчетено”, коментира още Нинова. Тя подчерта, че това е признание и за БСП, което заедно с лидерското място на Станишев, начело на ПЕС, е показателно за авторитета, който партията е завоювала на международната сцена.


Корнелия Нинова обясни, че изборът ще стане между 2 и 4 март на конгреса на Социалистически интернационал в Колумбия. Номинирани са още 31 кандидати от всички континенти- има от Аржентина, Австрия, Белгия, Чили, Финландия, Унгария, Италия, Япония, Мексико, Молдова, Португалия, Русия, Испания, Турция, Албания, Ангола, Армения, Бразилия, Камерун, Коста Рика, Хаити. „Очакваме вотът на конгреса в Колумбия”, каза в заключение Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак