Свързани новини

05.02.2015 11:15

Нивата на реките и язовирите все още критично високи

Видян 1131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обстановката в наводнените региони се нормализира, но нивата на реките и язовирите остават критично високи, съобщава "Нова телевизия".


Червен код е обявен за Марица, Тунджа и Мочурица. Девет язовира продължават да преливат, като по-големите водоеми в цялата страна се изпускат контролирано.


Заради снеготопенето, днес се очаква да се вдигнат нивата на Струма и Места. България изпрати спешно предупреждение към Турция и Гърция, заради високата вълна, която идва от нашата страна.


Областния управител на Благоевград Бисер Михайлов съобщи, че обстановката постепенно се нормализира и нивата на реките се понижават. За момента няма постъпили сигнали за наводнени къщи и райони.


„Напоителни системи" изпуска част от язовирите във Варненско, за да предотврати нови наводнения в поречието на Камчия, отбелязва БНР. Поредното бедствено положение в общините Аврен и Дългопол бе отменено едва вчера.


Главният инженер на дружеството Валентин Славов разясни предприетите действия.


"Ние затова контролно искаме да изпуснем малко вода, да осигурим поне 50 см свободен обем в язовира, ако не и повече, разбира се. Язовир "Тича" е преливал над 10-12 пъти. Корекцията на реката е оразмерена и ги поема тия води, ако Тича все пак прелее след следващите дъждове. Проблемът е ако има много голям валеж и допълнителна приточност от всички дерета, Венелин, Ана дере и др. При последното преливане имаше проблем, че язовир "Елешница" преля с близо 100 кубически метра вода и всъщност той отприщи и Луда Камчия и Камчия, защото от там дойдоха най-много води. Ние сега ще се опитаме да осигурим свободен обем и в тоя язовир", коментира Славов.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец