Депутатът от ПГ на партия ГЕРБ Бранимир Балачев заяви за Радио Варна, че наистина се е явил на дело преди датата 4 февруари

Свързани новини

21.02.2022 15:22

Нито един от последващите антигенни тестове не ми бе положителен: Депутатът, нарушил карантината

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Прокуратурата проверява информация за депутат, нарушил противоепидимичните мерки. Държавното обвинение е било сезирано от МВР, че докато е бил под домашна изолация  - от 26 януари до 4 февруари, той се е явил като адвокат по дела във Варненския районен съд. По случая беше образувана преписка в ОД на МВР-Варна.




Проверката ще бъде направена от Софийската градска прокуратура, тъй като става дума за лице с имунитет, уточняват от прокуратурата, предаде БНР.



Поводът беше получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.




Балачев е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.




Депутатът от ПГ на партия ГЕРБ Бранимир Балачев заяви за Радио Варна, че наистина се е явил на дело преди датата 4 февруари, но преди това си е направил тестове, които са били отрицателни за Covid-19. Той обясни, че нито е бил болен, нито е бил контактен с болни от коронавирус.


 


На 22 февруари е почувствал за кратко неразположение, уведомил е РЗИ, откъдето на 26 са го поставили под 10-дневна карантина. Нито един обаче от последващите антигенни тестове, които си е направил, не е бил положителен, посочи Балачев. Той каза, че не е против да бъде разследван, но смята, че не е бил опасен относно разпространение на заболяването.




За нарушаване на карантина по време на пандемия са предвидени санкции в чл. 355 от Наказателния кодекс. Наредбата гласи, че нарушитeлите се наказват с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

В позиция до медиите от ръководството на парламентарната група на ГЕРБ заявяват, че  Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.