Свързани новини

14.03.2012 17:18

Нито един катарец на българо-катарския форум

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След големите мераци за алъш-вериш с Катар, в крайна сметка останахме с пръст в уста. Многобройната ни делегация от министри, кметове и видни бизнесмени, изглежда, си направи само разходка.
И така, на българо-катарския бизнес форум, който бе открит вчера от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в 300-хилядната столица Доха, не се появиха нито един катарец.
От наша страна там бяха представители на над 100 български компании, дошли специално с чартърен полет, за да представят своите продукти и услуги на евентуално заинтересувани катарски компании и инвеститори. В зала Цюрих в хотел Мьовенпик в центъра на Доха обаче дойдоха само българи.
„В последните две години, няма да скрия, че и ние и други министерства, предлагаме голям брой проекти, както казах катарските инвеститори са много взискателни - и от гледна точка на възвращаемост, и от гледна точка на качество на инвестицията. Досега не са се заинтересували от нито един от конкретните земеделски проекти, основно защото са им се стрували малки“, коментира Трайков.
Премиерът Бойко Борисов заведе внушителна министерска делегация в Доха, включваща МВР-министъра Цветан Цветанов, външния министър Николай Младенов, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, военния министър Аню Ангелов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на икономиката Трайчо Трайков плюс столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Това е второто посещение на премиера в Катар за 2 години. Борисов и  колегата му Хамад бин Джасим Ал Тани очертаха 3 области, в които емирът да вложи авоарите си. Освен в инфраструктурата кабинетът ще убеждава емира на Катар да вложи парите си и в проекти в спа и развлекателния туризъм, земеделието и за износ на минерална вода. „Концентрирахме се върху тези три теми. Ще добавя и ловния туризъм. Между другото, за футбол не сме говорили, защото те спонсорират Барселона и не видях смисъл. Надявам се до 3- 4 месеца премиерът на Катар да посети България и да обяви окончателното си решение по кои инфраструктурни проекти ще инвестира“, заяви министър-председателят.



Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец