- Нейна маша от мъжки род, поне се води мъж, не спираше да ме плюе по време на кампанията, пък и след това.

Свързани новини

26.02.2024 13:22

Нинова убива БСП: Ваня Григорова

Видян 966 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Иван Таков положи огромни усилия, за да събере левицата в София в коалиция и лявото да има по-голям шанс в столицата, която иначе със значителна лекота се печели от дясното. Той ме покани да стана кандидат на коалицията и беше наясно, че кандидат само на БСП няма да бъда. Четири месеца по-късно приех с единственото условие в листата да има синдикални представители.


С Корнелия Нинова имам един разговор в края на юли. Тя ме насърчаваше да държа на синдикалната квота (като че има нужда да ме насърчава) и да съм водач на листата. На градската конференция на БСП през септември тя и нейните клакьори поведоха битка да НЕ съм водач на листата. Конференцията я бламира и ме избра за водач. Тя се опита да счупи коалицията като избута единственото коалиционно място в десетката още по-назад, за да се обидят от Левицата и да сложат край на маймунджилъците й. Софийската конференция и това не й позволи да направи. И тя - Нинова, поведе открита война срещу нас и срещу собствената си организация в предизборната кампания.


- Говори по медиите, че "Ваня Григорова няма шанс". Какво, ако не саботаж, е да говориш публично, че кандидатът на твоята коалиция няма шанс?


- Партиите имат определени безплатни тв участия. Ден преди предизборната Панорама, в която БСП можеше да вземе участие, разбрахме, че Нинова е ОТКАЗАЛА. Дори не прати някой от кандидатите на партията от други общини.


- Не участва в кампанията нито като лице (пу-пу, слава богу), нито с финансиране.


- Нейна маша от мъжки род, поне се води мъж, не спираше да ме плюе по време на кампанията, пък и след това.


Защо? Без мен и без коалиция, БСП щеше да вземе 3-4 места в СОС. Нямаше никакъв, напълно нулев беше шансът да стигне до кметски балотаж. Ако Нинова се интересуваше от кондицията на партията си, трябва да ръкопляска на Таков от днес до следващите избори. Тя реши да го накаже. Защото, оказва се, при назначения от нея днес пълен цикъл отчети и избори, той въобще не може да бъде издигнат за председател на градската организация. И всичко това тя е направила пред празна зала. Никакъв кворум няма.


Всичко това хем е тежко несправедливо и убива най-старата партия у нас, от една страна. Но от друга, освобождаването на поредната порция читави хора осигурява допълнителен ресурс за алтернатива", коментира общинският съветник от БСП Ваня Григорова.


Припомняме, че вчера Националният съвет на партията реши, че БСП няма да наказва своите общински съветници, които подкрепиха избирането на предложения от ПП-ДБ нов председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Градската организация на БСП в София обаче ще трябва да проведе избор за ново ръководство.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Антон Тодоров преди 3 години: 27.02.2024 14:25

    "курнела ще се разправи с бсп, както с Техноимпекс."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни