"Всичките ни усилия са подчинени на интересите на хората и националния интерес. Оттук нататък ние ще се водим в действията си само от две неща: Конституцията на Република България и решенията на Националния съвет на БСП и Коалиционния съвет на “БСП за България”.

Свързани новини

23.07.2022 07:10

Нинова: Ще се водим само от Конституцията и решенията на органите на БСП

Видян 1709 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще се водим само от Конституцията и решенията на органите на БСП, заяви председателят на левицата Корнелия Нинова във Фейсбук.


"Сега всички ще се втурнат да предлагат, настояват, да тълкуват, да плашат с протести, "с кръв". Искам да съм ясна. Няма да позволим никой да ни поставя условия, да ни изнудва или заплашва", посочи тя и подчерта:


"Всичките ни усилия са подчинени на интересите на хората и националния интерес. Оттук -нататък ние ще се водим в действията си само от две неща: Конституцията на Република България и решенията на Националния съвет на БСП и Коалиционния съвет на “БСП за България”.


От своя страна, лидерът на "Демократична България" Христо Иванов определи като рутинна среща заседанието на Парламентарната група, от която изтече запис в общественото пространство.


"Ние сме професионални политици и трябва да обсъждаме всички аспекти. Това е ежедневието в парламента и е най-нормално“, каза Иванов, коментирайки записа.


Според него "някои взимат решения, базирани на извадени от контекста цитати", визирайки изявлението на Слави Трифонов за изтегляне на ИТН от преговорите за съставяне на правителство.


Той подчерта, че от ДБ са заложили да имаме правителство, защото страната няма нужда от задълбочаване на кризата и ни чака тежка зима.


"Ние бяхме готови в името на това да има все пак правителство, да изтеглим своите министри, да нямаме претенции към министерски позиции, да дадем само парламентарна подкрепа, за да може страната наистина да има управление. но ако в крайна сметка Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да "счупи всичко", и неговата парламентарна група се подчини на този импулс, без да обърнат внимание, че най-заинтересованите лица, които скачат върху тази тема, са от ГЕРБ и ДПС, Демократична България ще отиде на избори".


Коментирайки какво предстои оттук нататък, Христо Иванов посочи, че "решението ще бъде на мандатоносителя“.


"Ние застанахме на позицията, че трябва да има правителство колкото и да е трудно, не защото се харесваме, не защото си имаме страшно доверие в тази четворна коалиция, не защото има някакви лесни отговори, а защото смятам, че страната няма нужда от задълбочаване на политическата криза, защото смятаме, че идва тежка зима. Подхождаме към този въпрос наистина сериозно, със сериозен и задълбочен анализ на всички елементи. Ако на някой не му харесва това или не го разбира, може би просто не разбира как се прави политика", посочи съпредседателят на ДБ.


Христо Иванов заяви, че ДБ ще отидат на избори със съзнанието, че не са направили нищо лошо.


"Ние знаем, че България е по-голяма от нашите претенции“, каза той и добави, че срещата на парламентарната група не е променила в действителност нищо.


На страницата на ДБ ще бъде публикуван целия запис от закритото заседание на парламентарната група, който изтече в медиите:


"Защото той се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати по медии. Долавям, че някои от хората, които вземат решение, ги вземат на базата на тези извадени от контекста парчета. Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че това е една рутинна среща на парламентарната група”, посочи Иванов.


По думите му политическата му формация подхожда сериозно и със задълбочен анализ към всички елементи на преговорите. "Ако на някой не му харесва - не знае как се прави политика. Ние бяхме готови в името на това - да има правителство - да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Но ако Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да счупи всичко, ДБ ще отиде на избори", категоричен е той.


Според него ДБ ще отиде на избори спокойно, защото знае, че не е направила нищо лошо. „Защото знаем, че сме били отговорни. Ще се явим със спокойствието на хората, които са застанали на страната на здравия разум и със съзнанието, че България е по-голяма от нашето дребно его, възпалени претенции и мераци за позиции. Аз мисля, че ако всички се наспят и се успокоят - и си дадат сметка, че не може една рутинна среща на парламентарна група, която всяка води – нищо не се е променило от този запис. Моля всички да чуят този запис и да видят, че него няма нищо конспиративно”, призова лидерът на ДБ.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 браво на англетата 24.07.2022 11:55

    Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били вaкcиниpaни двoйнo, никога повече няма да можете да придобиете пълен ecтecтвeн имyнитeт срещу варианти на Koвид – или евентуално към друг виpyc. Така че нека гледаме как "истинската" пaндeмия започва сега! В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на вaкcинитe срещу Koвид“, Министерството на здpaвeoпaзвaнeтo на Обединеното кралство признава на cтpaница 23, че „Нивата на N aнтитeлa изглежда са по-ниски при хора, които се зapaзявaт след две дoзи вaкcинaция“. По-нататък се казва, че този спад в aнтитeлaтa е по същество постоянен. Какво означава това? Знаем, че вaкcинитe не предотвратяват инфeкциятa или предаването на виpyca (всъщност докладът показва, че вaкcиниpaнитe възрастни вече са много по-склонни да бъдат зapaзeни, отколкото нeвaкcиниpaнитe). Сега британците установяват, че вaкcинaтa пречи на способността на организма да произвежда aнтитeлa след инфeкция не само срещу шипoвия пpoтeин, но и срещу други части на виpyca. По-специално, изглежда, че вaкcиниpaнитe хора не образуват aнтитeлa срещу нyклeoкaпcидния пpoтeин, обвивката на виpyca, която е решаваща част от отговора при нeвaкcиниpaни хора. В дългосрочен план вaкcиниpaнитe са много по-податливи на всякакви мyтaции в шипoвия пpoтeин, дори ако вече са били зapaзeни и излeкyвaни веднъж или повече. Нeвaкcиниpaнитe, от друга страна, ще придобият траен, ако не и постоянен имyнитeт към всички щaмoвe на предполагаемия виpyc, след като са били зapaзeни по естествен път с него дори веднъж. Първите застрахователни компании се отдръпват, защото пред тях идва огромна вълна от искове. Aнтъни Фayчи потвърждава, че РСR тecтът не може да открие живи виpycи. Aнтъни Фayчи потвърждава, че нито тecтът за aнтигeн, нито РСR тecтът могат да ни кажат дали някой е зapaзeн или не!!! Това обезсилва всички основи на така наречената пaндeмия. РСR тecтът беше единствената индикация за пaндeмия. Без РСR-TECT няма пaндeмия. За всички служители на пресата, лекари, адвокати, прокурори и т.н. ТОВА е последният ключ, последното доказателство, че всички мepки трябва да бъдат отменени незабавно!"

  • 001 затвор за престъпниците във властта 23.07.2022 11:08

    Каква Конституция бе Курни като твоите партньори в далаверите простото и ококореното не я признават и я нарушават още от миналата година?! Кого лъжеш и продължаваш да мамиш като маските окончателно паднаха и се видя, че всички сте маскари и ошлайфани крадци и престъпници на собствения си народ и държава. На всичко отгоре и измиращия от бедност народец ви плаща цинично дебели заплати и масрафи, които сами си определяте и гласувате!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион