01/02

Свързани новини

26.04.2020 14:54

Нинова призова Георги Гергов да напусне БСП

Видян 2084 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесмена и председател на пловдивската организация на социалистите Георги Гергов да напусне партията. Миналата седмица Гергов поздрави правителството за мерките срещу коронавируса и критикува Корнелия Нинова, че исканията ѝ за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента са опити да си направи реклама. Впоследствие пловдивските социалисти се разграничиха от лидера си."Ако му е останало и най-малко достойнство, да се оттегли от партията. БСП не се продава", заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.


Пред БНТ днес тя коментира, че предложенията на Гергов са в сериозна конфронтация с решенията на партията и той "удря в същностни политики на БСП". Упрекна го, че преследва личен интерес, и посочи, че не за първи път хвали правителството на ГЕРБ. "Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна - след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията", каза Нинова.


Според нея е време Гергов да избере в коя партия членува, "да определи в кой отбор иска да играе", предаде Дневник.


След изказването на Георги Гергов пред Би Ти Ви в сряда пловдивската организация на БСП се разграничи от него, социалисти от цялата страна го призоваха да не уронва авторитета на партията, а някои поискаха той да напусне.


Георги Гергов беше член на Изпълнителното бюро на БСП, но през 2017 г. лидерът Корнелия Нинова настоя за оставката му и той впоследствие я подаде заради т.нар. скандал "ЦУМ-гейт". Става дума за срещата между собственика на "Овъргаз" и издател на в. "Сега" Сашо Дончев и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, състояла се с посредничеството на Гергов в неговия офис в ЦУМ през април 2017 г. На разговора Цацаров повдига въпроса за съдържанието на вестника и на карикатурите на Христо Комарницки, както и дали Дончев финансира партия "Да, България", защо рискува хубавия си бизнес и намеква и че телефоните на издателя са под контрол. Нито Висшият съдебен съвет, нито някоя друга институция пожела да провери детайлите около тази среща.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 27.04.2020 08:45

    Потресаващо е, че Падишаха си купува подкрепата и троянските коне с милионите на бедните си поданици, които държи в унизително нисък стандарт, без лечение и на ръба на оцеляването

  • 002 Гергов има задача да превземе БСП, а не да я напуска 26.04.2020 18:42

    Гергов предпочита да нарежда в БСП... Корнелия Нинова изглежда не разчита правилно знаците, които и дава Георги Гергов. Тя настоява, ако имал поне малко достойнство, да се оттегли от партията. От партийни организации в страната също искат Гергов да се омита. Наивници. Гергов ще си остане в БСП. Пловдивската организация няма да го изключи – той командва там. И въобще едрият социалист-капиталист няма да напусне, защото: Няма достойнство. Борисов и Пеевски не дават. По масонска линия е брат и началник на Сотир Цацаров, а той направи много за Иван Гешев. Пловдивската БСП-организация е под негово командване. В ръководството на БСП има зависими от него функционери. Има подкрепата на Кремъл - нали те са го турили за генерален консул на РФ в Пловдив. Участва в схеми, които не предвиждат изваждането му от БСП. Партията на Благоев и Димитров отдавна е на такива като Гергов. И накрая, но не по важност: Гергов има задача да превземе БСП, а не да я напуска. Задачата е спусната „отгоре“.

  • 001 Тихомир Томов 26.04.2020 17:04

    Гергов отдавна членува в кръга " Монтерей " и се интересува само от кинти !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец