Свързани новини

08.11.2016 11:16

Нинова: Няма да търсим подкрепата на ДПС

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не сме водили разговори с ДПС до първия тур на президентските избори, няма да водим разговори и за втория, обръщаме се към всички граждани. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.


Корнелия Нинова посочи, че кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева не е подходяща за държавен глава, защото вместо да обединява народа, го разделя. „Тя показва, че е партиен кандидат и че слуша Бойко Борисов. Тя отсега ни дели на такива и такива, как ще бъде президент?”, попита председателят на БСП. „Аз не искам Радев да ме слуша, ако стане президент", каза Нинова и допълни, че той трябва да слуша само националния интерес.


По повод думите на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, Корнелия Нинова коментира, че лично негова е отговорността дали ще подаде оставка. Според нея Борисов си противоречи, както му е изгодно.


„Готови сме за предсрочни избори, не се притесняваме от тях. Партията е в кондиция през последните месеци. Виждате резултатите и картата го показва”, поясни лидерът на БСП. Според нея Румен Радев може да обедини хората, защото не е толкова партийнооцветен, колкото родолюбец.


„Според мен ГЕРБ направиха голяма грешка с нощта на изборите и вчера – не чуха народа. Това беше предпоследният сигнал, последният ще бъде фатален за политическата система”, отбеляза Нинова.


Нямаме съмнения, че ще победим, а дали курсът е към предсрочни избори, ще кажем на 13 ноември, посочи лидерът на БСП.


Според нея една от лъжите, които се тиражират, е, че се задава управление с ДПС. "Гледам резултатите в Турция и в смесените райони, където печелят Цецка Цачева (подкрепена от ДОСТ) и Пламен Орешарски (подкрепен от ДПС). Премиерът Бойко Борисов, който направи много грешки във външната политика, включително срещата му с  Ердоган, точно те да говорят така... Ние не сме водили разговори с ДПС до първия тур, няма да водим разговори с ДПС и за втория, обръщаме се към всички граждани. В нощта на изборите нямаше заявка ДПС да подкрепи ген. Радев. Аз отговарям за позицията на БСП и тя е, че няма да водим преговори с партийни централи. Ако ДПС обявят, че подкрепят Радев, ме поканете пак и тогава ще кажа как реагирам", заяви Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв