Съпредседател на ПП - Асен Василев пък успя да гласува чак от третия опит - заради проблеми с устройството

Свързани новини

03.04.2023 09:23

Нинова наруши тайната на вота, Асен се забатачи с устройството

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петите предсрочни парламентарни избори у нас по традиция преминаха с куриози от страна на политиците, които този път се разделиха на 2 лагера – гласуващи  с машина или с хартия.


Най-фрапантен се каза гафът на уж юриста Корнелия Нинова, която наруши тайната на вота в ефир. Очаквано тя гласува с хартия, тъй като именно БСП върна тази опция в предходното НС. При самото гласуване обаче Нинова позволи на камерите на bTV да виждат какъв е нейният избор, вместо да се закрие със завесата.


Операторът приближи изображението и показа действията на лидера на БСП зад паравана в секцията в 25 ОУ Петър Берон в ж.к. Лагера. От кадрите се вижда коя партия и коя от преференциите отбелязва Нинова в бюлетината. Самата тя обяви, че вярва, че след тези избори ще има успешно правителство.


Съпредседателят на ПП - Асен Василев пък успя да гласува чак от третия опит - заради проблеми с машината или недостиг на елементарна техническа култура. Той упражни правото си на вот в родния си град в Хасково. Другият съпредседател на Промяната Кирил Петков също заложи на техниката в 133 СУ Пушкин в София. "Гласувах с машина, защото не искам двете ми дъщери да ходят в чужбина, искам третата да се върнe”, аргументира избора си той. Христо Иванов от ДБ също гласува с машина в 93-то СУ Ал. Теодоров–Балан и увери, че е нямало проблем с устройството.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя вот с хартиена бюлетина в училището в Банкя. 


“Ако искаме да извършим самоубийствен атентат като народ - може да отидем и за шести път на избори. Ако отидем на шести, ще отидем и на седми път”, каза той пред журналистите. “Аз гласувах като целия демократичен свят”, обясни Борисов вота си с хартия.


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува с хартия в столичното 52 ОУ в Бояна. Основателят на движението подаде традиционно гласа си възможно най-рано и без да каже нито дума като коментар за очакванията си за вота. Малко по-късно действащият председател на Сараите Мустафа Карадайъ избра машината. Той упражни правото си на  вот в секция 52 в кърджалийския кв. Възрожденци. Припомняме, че ДПС също беше една от партиите, с чиито гласове беше върната хартиената бюлетина. И изборът на Карадайъ изненада журналистите.


Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов заложи на машината. Той гласува във Варна. Местната партийна структура на ГЕРБ обаче изпрати жалба до ЦИК във връзка с изявлението му в деня на вота. “Беше открита агитация с призив за негласуване за други партии”, оплакаха се от партията на Борисов.


Мая Манолова от Левицата! и лидерът на Български възход Стефан Янев избраха да гласуват с машина.


 Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.