Свързани новини

26.06.2014 10:30

Нилска треска, хепатит и дизентерия грозят Аспарухово

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хепатит, дизентерия, салмонелоза и нилска треска грозят наводнения варненски квартал „Аспарухово". По данни на Регионалната здравна инспекция досега само един човек е заболял от салмонелоза. Очаква се и развитието на други чревни инфекции.


Инкубационният период на хепатит А, при който заразата е чрез контакт, е от 20 до 40 дни, обясни шефът на РЗИ-Варна д-р Светла Станева, цитирана от „24 часа".


Именно поради дългия инкубационен период не може да се каже какво ще бъде положението. Към момента се следи състоянието на питейната вода, тъй като това е от съществено значение за евентуалните чревни инфекции.


Последните измервания от 21 и 22 юни са показали, че водата в „Аспарухово" и близкия квартал „Галата" е годна за пиене. Според д-р Станева има опасност за зараза с антракс, но тя е по-скоро теоретична, защото в квартала няма стада с животни. Има обаче коне и магарета и вероятността и за тази болест не бива да бъде изключвана.


За морската вода на плажа в „Аспарухово" тепърва ще бъдат правени изследвания. След двете приливни вълни в квартала огромни кални петна още продължават да плуват в канала „море-езеро".


От РЗИ са препоръчали на заседание на кризисния щаб в областната управа всички варненски общини да намерят средства за пръскане срещу ларви на комари в заблатените местности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,