Нигерия, страната на измамите, ни прати "принц", а е република, но най-сериозно той бе приет от шефа на Булгаргаз, на когото го  доведе пенсионираният ни волейболист Салпаров, който го препоръчва за наш доставчик, вместо Газпром

Свързани новини

24.07.2022 12:12

Нигерийски "принц" приет от боса на Булгаргаз за доставчик, доведен му от волейболист

Видян 4656 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нигерия, страната на измамите, ни прати "принц", а е република, но най-сериозно той бе приет от шефа на Булгаргаз, на когото го  доведе пенсионираният ни волейболист Салпаров, който го препоръчва за наш доставчик, вместо Газпром. Звучи като виц, ала е истина.....


Стенли Икпонмуонба може да ни достави първия кораб с втечнен природен газ от родината си още през октомври т. г. На среща с шефа на “Булгаргаз” Людмил Йоцов вчера следобед, 58-годишният бизнесмен е заявил готовност да подпише с България дългосрочен едногодишен договор, като обезпечи страната с общо 1,250 млрд. кубични метра газ, съобщи Фрог нюз.

Любопитното е, че с тази възможност за излизане от кризата са запознати едновременно президентската институция и министерски съвет. Очаква се по този повод днес да се проведат срещи на най-високо ниво.

Ако предложението на принц Стенли получи “зелена светлина”, това означава, че България ще бъде подсигурена с  повече от една-трета от необходимото количество природен газ поне за година. След като по новооткритата наскоро тръба от Гърция потекат и договорените количества азерски газ, който е около 1 млрд. кубични метра за година, това означава, че проблемът с доставките ще бъде решен и няма да се наложи да стоим на студено, както някои коментатори вече ни плашат.

Енергийни експерти смятат, че предложението на принц Стенли идва в точния момент, за да се реши един от важните за държавата проблеми.  Освен това цената, която предприемачът предлага, е почти три пъти по-ниска от тази, на която в момента “Булгаргаз” купува синьото гориво през борсата. А тя е 1500  евро за 1000 кубични метра газ.  Категорични са, че подобен договор ще е гаранция, че действително се върви към диверсификация на енергийните ресурси и откъсване от зависимостите с Русия.

МС получава предложението за доставка на нигерийски нефт на 28 април т. г.  От писмото на базираната в Хюстън компания “Ruslana Integrated Co. LTD” се разбира, че тя е  на пазара на горива повече от 8 години и доставя газ и петрол в САЩ, Европа, Гана и Китай.  Възможностите на фирмата позволят синьото гориво да бъде превозено от Черния континент с кораби с водоизместимост от 75 000 тона всеки месец.

Предприемачът е договорил на първо време горивото да се доставя до турско пристанище, откъдето да продължи по тръбата към България. Има, разбира се възможност, природният газ да достига до териториите ни и през гръцката тръба, но след като "Булгаргаз" участва в търга за капацитет.


Сега всичко е в ръцете на ръководството на "Булгаргаз". Именно от него зависи дали страната ни ще започне да внася гориво от Нигерия и ще се обезпечат нуждите за идващата зима. Очаква се тежката дума по предстоящия договор да дадат още БЕХ,  министерство на енергетиката и МС.

Участниците на срещата в “Булгаргаз” били учудени защо съветникът на министъра на енергетиката Александър Николов - Венцислав Цанов не е присъствал вчера, при положение, че е бил предвиден да участва на масата на преговорите. Твърди се, че самият Николов е бил информиран на намеренията на принца още през май т. г. на приема на президента за празника на българската писменост.  А офертата на нигерийския бизнесмен е била пусната на телефона му.


Припомняме ви, че преди руският “Газпром” да затвори кранчето за газ за България, страната ни е плащала най-високата цена в Европа от 814 долара за 1000 кубични метра газ. За сравнение Сърбия е броила 275 долара, Унгария 390, а Гърция - 650 долара за 1000 кубични метра газ.


Заради това, че “Булгаргаз” в момента купува синьото гориво на борсови цени, те


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.07.2022 13:50

    001, а ти какво очакваш от ЦИГАНИ?Мангала няма съзнание нито за етнос, нито за родина.

  • 002 бай Иван 24.07.2022 10:27

    Хайде пак - "дългосрочен едногодишен" - Вие добре ли сте ?

  • 001 като луди с картечница 24.07.2022 09:30

    Кажете, че не е истина. Тези хиени в ролятата на гастрольори ни разказват играта и изваждат от равновесие за дълго време. Предадоха държавата с поставената им задача от кукловодите в развитието със СРМ, отрязаха ни евтиния газ и ни направиха пръв неприятел на Русия, сключиха корупционен меморандум за милиарди и куп договори в ущърб и сериозно ощетяване на хората и държавата, сега и този "принц"...идва ни в много повече

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева