ИТН на консултации при Радев

Свързани новини

21.04.2023 14:58

Ние сме опозиция на конфигурацията ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ: ИТН на консултации при Радев: (Видео)

Видян 1290 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Представители на ИТН на консултации при президента Румен Радев. Той ги поздрави, че от партия отпаднала от НС са се завърнали, което отдаде на тяхната работа с избирателите им.


Ние не сме стандартна политическа партия, коментира Тошко Йорданов. Ние сме опозиция на конфигурацията ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ.


"Искам да ви поздравя с това сериозно постижение за българската политика - от партия, отпаднала от българския парламент, вие се върнахте, което много рядко се среща у нас. Явно това е резултат от вашата работа с избирателите ви и заявката, че ще бъдете контрольор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията - надявам се да не се налага да искате да си говорим с езика на стереометрията, комплексните числа и размитите множества", заяви президентът.


"България има нужда от работещ парламент и редовно устойчиво правителство с ясни приоритети, дългосрочни цели и ангажимент и отговорност към тяхното постигане. Създаването на правителство гарантира устойчивостта и дългосрочната работа на парламента. Приемането на поне няколко приоритетни закона ще отпушат пътя ни към Шенген и европейската ни интеграция, както и задължително приемане на бюджет, което да гарантира и финансовата устойчивост на държавата", коментира Радев.


Лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обясни, че при тях не се налагат щампи. Убеден съм, че не е само това завръщане, а ще се разминем по стълбата нагоре с някои партии, които бяха по-високо. Ще се срещнем когато те слизат надолу. Има и сериозни съмнения дали по-предните избори са били достатъчно честни предвид репликите между БСП и ПП вътре в парламента. Изпитваме съмнения относно това", коментира той.


По думите му е политически отговорно да има кабинет. "Така поне ще може да се опита да се справи с проблемите на страната. Ще сме опозиция на новосформираното мнозинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и доста сериозен контрол на управлението им, колкото можем съобразно нашата тежест. Тези техни грешки, които не успеем да спрем, поне ще направим достатъчно публични, за да може гражданите да са наясно къде има политическо съглашателство, което в повечето случаи е свързано с пари. Факт е, че законите по ПВУ трябва да бъдат приети, а някои неща да се предоговорят", подчерта Йорданов. И допълни, че има и неща, които ИТН не подкрепят.


"ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат намерения в законодателната сфера, това са красиви лозунги без съдържание. Не подкрепяме развитие на геотермална енергия за добиване на ток", обясни той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.04.2023 00:09

    леле какви страшни закани, да се смееш ли , да плачеш ли, всичко друго е втасало само геотермалната енергия бил голям проблем, те вероятно си мислят, че това е нещо като театър

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително