Свързани новини

29.12.2020 11:12

Нидерландия въвежда задължителен PCR тест за пристигащи в страната

Видян 2007 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на Нидерландия информира, че считано от 00:01 ч. местно време на 29 декември 2020 г. всички пътници, пристигащи с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт, трябва да представят негативен резултат от PCR тест за COVID-19, направен до 72 часа преди влизане в страната, предаде Нова тв.


Изискването важи и за транзитни пътници, които не напускат транзитната зона на летищата, но няма да се прилага към влизащите в Нидерландия с автомобил, както и към шофьорите на тежкотоварни превозни средства.


При влизане с въздушен транспорт от държави извън ЕС/Шенген пътниците трябва да представят и попълнена декларация за наличието на негативен резултат за COVID-19, която може да бъде намерена ТУК. И двата документа трябва да бъдат представени на хартиен носител.


Ако гражданите, пътуващи към Нидерландия, не успеят или откажат да представят негативен резултат от PCR тест преди отпътуването им към страната, те няма да бъдат допускани да се качат на борда на самолета.


От МВнР обръщат внимание, че пътниците може да бъдат поканени да представят резултата от теста си за коронавирус (и съответно декларацията за наличие на негативен резултат за COVID-19) и след пристигането си в Нидерландия. Ако това не бъде направено, може да им бъде отказан достъп до територията на страната.


Резултатът от теста трябва да бъде на английски, немски, френски, испански или нидерландски език, като документът трябва да отговаря на следните изисквания:


- Вид на теста: молекулярен PCR тест за Sars-Cov-2 / COVID-19. Всички други видове тестове, вкл. и бързи тестове, няма да се приемат за валидни;


- Тестовият резултат следва да бъде негативен /или вирусът не се открива/;




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.12.2020 11:56

    Писмо от медицински работник до Главния санитарен инспектор: Скъпи д-р Кунчев, 20 дни след ваксинацията, дали е нормално единият ми тестис да е по-голям от другите два? С уважение, Пенка

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.