Нападенията засегнаха включително АГ болници, образователни институции, както и жилищни сгради, търговски складове, паркинги. С десетки жертви", каза посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук пред NOVA. "Ние вярваме, че нашите партньори и съюзници ще продължат да ни подкрепят в бъдеще. Украйна призовава своите партньори и съюзници да ускорят предоставянето на боеприпаси и системи за ПВО", добави тя.

Свързани новини

05.01.2024 11:47

Нямаме план Б, защото вярваме, че план А ще сработи: Украинската посланичка

Видян 546 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В празничния период, когато цял свят и европейците празнуват новогодишното събиране на семейства, престъпният режим на Русия започна безпощадна атака спрямо украинците, изстрелвайки над 500 ракети и дронове. Това беше най-мащабното въздушно нападение за 679 дни от престъпната война на Русия срещу Украйна. От 29 декември до 2 януари Русия проведе редица безпрецедентни атаки с ракети и дронове срещу мирните граждани на Украйна и цивилната инфраструктура.


Нападенията засегнаха включително АГ болници, образователни институции, както и жилищни сгради, търговски складове, паркинги. С десетки жертви", каза посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук пред NOVA. "Ние вярваме, че нашите партньори и съюзници ще продължат да ни подкрепят в бъдеще. Украйна призовава своите партньори и съюзници да ускорят предоставянето на боеприпаси и системи за ПВО", добави тя.

"Терорът им продължи по цялата украинска територия и през цялото време на новогодишните празници. Това беше най-голямата въздушна атака досега, без никоя държава в света преди да е успявала да отблъсне подобни смесени нападения, включващи дронове, крилати, балистични ракети.


За петте дни новогодишни празници в Украйна над 78 души бяха убити и 200 останаха тежко ранени от руските ракети и дронове, а хиляди домове бяха унищожени", каза украинската посланичка. Според нея "те са се подготвяли, събирали и пазели, доколкото знаем. Готвили са се да съсипят, да вгорчат празниците ни – да причинят още повече болка, страдание и зверства спрямо украинците. Било е целенасочено. Тяхната цел е била да унищожават, дори в светли празнични дни. Общо през 22-та месеца на пълномащабна инвазия Русия изстреля над 7500 ракети към Украйна. Представяте ли си?".

На въпроса дали конфликтът в Близкия изток е изместил вниманието от конфликта в Украйна Олеся Илашчук отговори: "Руснаците се опитаха да променят и пренасочат вниманието към Израел, но не смятаме, че успяха. Все още сме в международния дневен ред".

"Ние вярваме, че нашите партньори и съюзници ще продължат да ни подкрепят в бъдеще. Украйна призовава своите партньори и съюзници да ускорят предоставянето на боеприпаси и системи за ПВО. Това е много важно. Да предоставят на Украйна максимален брой бойни безпилотни летателни апарати. Призоваваме нашите съюзници и партньори да осигурят далекобойни ракети с обсег над 300 км. Това е от съществено значение за нас. Призоваваме ги да решат за прехвърлянето на замразените руски активи на Украйна, това също е важно. Призоваваме да се задълбочи политическият и санкционен натиск върху Русия като терористична държава. Нека нашият колективен отговор бъде разбран не само като молитви за справедливост, но и, понеже са силни, разбира се, като защита на свещените принципи на суверенитет, демокрация, мир и достойнството на всеки човешки живот", каза още украинската посланичка. И добави: "Както каза министърът ни вчера – нямаме план Б, защото вярваме, че план А ще сработи. Имаме вяра и надежда. Знаем, че партньорите ще ни подкрепят".

Източник: Нова тв


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог