Финансовият министър Асен Василев заяви днес, че няма риск страната ни да остане без гориво. Коментарът бе направен по повод съобщението на "Лукойл", че обмисля продажба на бизнеса си в България.

Свързани новини

05.12.2023 14:07

Няма риск страната ни да остане без гориво: Асен Василев

Видян 894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Асен Василев заяви днес, че няма риск страната ни да остане без гориво. Коментарът бе направен по повод съобщението на "Лукойл", че обмисля продажба на бизнеса си в България, предаде БНР.

Заедно с еврокомисарят по финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Марейд Макгинес министър Василев направи проверка на митническия контрол на ГКПП Капитан Андреево.

"Радвам се, че официално са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември - началото на октомври. Всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор и че всъщност българският интерес ще бъде защитен", каза Василев.

26 милиона лева са конфискувани на Граничния пункт "Капитан Андреево" и има засечени четири случая на износ на електронни компоненти, каза финансовият министър, който с комисаря по финансовите въпроси Макгинес провериха как се осъществява митническият контрол.

"Основното е как се изпълняват санкциите. Знаете, че има доста сигнали от Европа за стоки с двойна употреба, които минават през границата. Също така последните няколко години изключително голямо количество пари се засичат, а от септември месец, знаете, с последната промяна на закона, се и конфискуват. Комисар Макгинес, това, което тя сподели е, че на европейско ниво има анализ, че в Европа има над 20 000 компании, които под една или друга форма намират начин да избягват санкциите. За конкретните 4 случая, основно са компоненти, електронни, които са били износ, немалка част от тях за Иран".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион