Свързани новини

09.03.2020 12:03

Няма нови случаи на коронавирус у нас

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма нови случаи на коронавирус у нас, съобщи тази сутрин началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор Венцислав Мутафчийски. По думите му, домашна карантина е задължителна за контактувалите с установените и доказани случаи, съобщава Нова телевизия. Мутафчийски съобщи още, че в болницата в Габрово ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по спешност с цел ограничаване на персонала.


Пристигат и пробите от засегнатите градове - предимно персонал и контактни лица. 140 са от Габрово, все още се уточнява кои са групите, които ще бъдат изследвани, съобщи БНТ.


Предприети са мерки на много строг контрол на достъпа до болниците, за което помагат от МВР, върви денонощно дезинфекция на отделенията, персоналът ползва задължително защитни предпазни средства от по-ниска степен на защита, а тези, които работят с пациенти с доказан COVID-19 - с по-висока.


„Нямаме установяване на нулевия пациент. В Габрово не е имало контакт между двете заразени жени. Те нямат нищо общо помежду си. Сестрата не е имала досег до заразената”, категоричен бе Венцислав Мутафчийски.


„Изработват се приоритетите относно това кои хора ще бъдат изследвани. Една от тях е на жена от старчески дом в Габрово, която е била в болницата и е изписана здрава. Щабът в момента решава как да се разпределят поробите, за да има бързи резултати. Има определено натоварване, което може да издържи една лаборатория за денонощие“, посочи ген.-майор Мутафчийски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.