"Следващото плащане ще е около 1,4 млрд. лв. Това са пари, които трябва да очакваме през следващата година. Трябва да си свършим работата, за да може да ги поискаме”, заяви Пеканов.

Свързани новини

27.11.2022 08:36

Няма никакъв смисъл да затваряме въглищните си централи сега: Вице Пеканов

Видян 5503 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„От финансова гледна точка няма никакъв смисъл да затваряме въглищните си централи сега. В ЕК беше зададено, че България до 2026 г. трябва да намали с 40% вредните емисии, които идват от сектор енергетика. Не е записано как това трябва да се случи – дали чрез затваряне на дадена мощност или чрез сезонна работа на въглищните мощности”, каза вицепремиерът Атанас Пеканов по Нова телевизия.

В текущата ситуация голяма част от ангажиментите, които са изглеждали смислени преди, сега вече не изглеждат така. Въглищните централи в момента носят големи печалби на държавата. "Финансово няма голям резон те да се затварят”, смята Пеканов.

„Намираме се в най-ключовата фаза – изпълнението на Националния план за възстановяване. Доста дълго време отне на държавата да го програмира и финализира. България ще получи до края на годината средствата по първия транш – 2,7 млрд. лв. Те идват, след като страната ни изпълни 22-те условия, които бяха нужни. С тях ще се финансират проекти, които вече започнаха, уточни вицепремиерът.

По думите му второто плащане ще бъде най-трудният и ключов етап от плана, тъй като той включва най-много мерки.

"Следващото плащане ще е около 1,4 млрд. лв. Това са пари, които трябва да очакваме през следващата година. Трябва да си свършим работата, за да може да ги поискаме”, заяви Пеканов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.11.2022 07:43

    Може би е по-добре Бойко и неговата кохорта да крадат.Някак си по-сладко и по-красиво.

  • 001 вредни 27.11.2022 12:15

    Докараният от масона Радев пореден евроатлантически боклук Пеканов чак от Виена е изключително приповдигнат и объркан точно като двамата крадливи гастербайтери Кирчо и Кокорчо и продължава с пълна сила по план унищожаването на държавата и народа

RSS

Най-нови

Христо Стоичков

И Стоичков при пастора на Миро?

И Христо Стоичков ли е отснет на служба ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще се чувствате бодри и готови за подвизи

Днес ще се чувствате бодри и готови за подвизи.