Свързани новини

10.11.2020 09:24

Няма недостиг на лекарства, не се презапасявайте: Ангелов

Видян 2176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

               „Натискът върху здравната система е изключително голям. Особено в София. В столицата е имало над 550 повиквания за последното денонощие.  40 коли са обслужвали целия град. На всеки 40 секунди е имало повикване. Лекарите следват строги алгоритми и медицински факти, за да закарат някого до болница. Около 200 от случаите са били COVID и не всички са били за болнично лечение,заяви в студиото на Здравей, България здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.
По думите му персоналът не достига навсякъде – не само в България.


„Достъпът до здравна помощ е различен от наличието на легла. Той означава да стигнеш до лекар, да получиш помощ . Имаме много повече брой легла на глава от населението отколкото в Европа. Проблемът е един единствен – липсата на лекари и сестри. Той съществува от десетилетия”, подчерта министърът.


„Най-важното е хората да бъдат разумни – да спазват разписаните мерки. Да не се срещат с хора на големи групи. За да пречупим гръбнакът на тази пандемия трябва да подходим с разум”, призова професор Ангелов.


„В аптечните складове има достатъчно количества „Ремдесивир”. Има ясен алгоритъм, изпратен на всички лекари. Всяка заявка на лекари се изпълнява. Имаме достатъчно количества лекарства и на национално ниво и във всички аптечни складове. Въпрос на логистика е те да бъдат доставени. Показва се един случай на недостиг от над 400 болници в цялата страна. Този медикамент не е безопасен, има странични ефекти. Не всеки пациент с коронавирус може да получи този препарат, защото ще рискуваме неговото здраве”, категоричен е професор Ангелов и подчерта, че доставката на този препарат в болниците е въпрос на организация и логистика.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион