Свързани новини

12.02.2015 11:24

Няма наплив за визи от бесарабски българи

Видян 943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма наплив от бесарабски българи, които да искат визи за България. В момента в районите на конфликт има около 6 хил. етнически българи – наши сънародници, на които сме длъжни да обърнем внимание", заяви министърът на външните работи Даниел Митов.


"Отдавна сме призовали Киев да издават свободно визи на наши сънародници. Това вече е направено, но няма голям наплив. Това не означава, че всички българи ще се върнат в България и ще тръгнат да се преселват. Хората си имат живот там", каза още той.


Министърът посочи, че в конфликта в Украйна има убити българи, който са били част от редовната армия, но посочи точната бройка на загиналите.


По повод разделението между съпротивляващи се срещу мобилизацията и такива, които влизат в армията, министърът посочи, че то не касае само българите. "В Западна Украйна етнически украинци също са отказвали", посочи той и добави, че конфликтът в страната трябва да бъде решен по мирен път.


Помолен да коментира студени или топли са отношенията с Русия, външният министър увери: "Няма студено-топло в дипломацията. Както си вървяха отношенията, така си продължават да си вървят". 


На въпрос Русия може ли да е заплаха за нас, Митов отбеляза: "Ние страната сме си я заели, това е ясно. Ние сме членове на ЕС, ние сме членове на НАТО".


„Никой не е против Русия. Ние искаме просперираща Русия, с която можем да разговаряме, с която можем да търгуваме. Никой не иска да воюва с Русия“, заяви той.


Според него България е в такава ситуация, че не може да стои настрана от случващото се. "Не бива да се снишаваме по тодорживковски. България трябва да бъде активен член на международната общност. Засега никой не иска нищо от нас", успокои той.


Той за пореден път заяви, че няма опасност България да влезе във война. Отново каза, че мобилизация в България няма, но но се създава се истерия от опозиционните партии, които така си стягали редиците. 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей