Свързани новини

18.11.2010 16:39

Няма краен срок за ползването на депото в Суходол

Видян 1539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма начин да има конкретен краен срок за използването на депото в Суходол, тъй като комплексното разрешително за първия му етап е за депонирането на 650 000 тона. Това посочи пред общинските съветници на заседанието днес кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с питането на общинските съветници от БСП Жельо Бойчев и Георги Свиленски.


Тази година ще бъдат депонирани 80 000 тона отпадъци по-малко спрямо миналата, каза кметът. По думите на Фандъкова мерките на Столичната община за сепариране на депонираните отпадъци, намалява количеството им. Подобрява се и разделното събиране. Тя заяви още, че с одобряването на първите два компонента от системата ще бъде прекратена наказателната процедура срещу България за нарушаване на европейските норми за обработка на отпадъците.


"За изграждането на завод за преработка на отпадъци се говори от 10 години, но тогава не е осигурено финансиране. Освен това заради нерешаването на проблема се стигна и до криза с отпадъците", посочи кметът.


Фандъкова припомни, че в края на мандата на миналото правителство средствата, за които е можело да се кандидатства за изграждането на инсталациите за отпадъците по ОП Околна среда, са били намалени с 50 млн. лв. Сумата отново е увеличена до 131 млн. лв. в мандата на  сегашното правителство. След това са проведени и преговори с ЕИБ за отпускането на заем от 53 млн. евро, посочи Фандъкова. През април тази година е подадена и апликационната форма за кандидатстване на проекта пред ЕК, а през май е пристигнало първото писмо с искане за разяснения по проекта, като отговорът му е изпратен към ЕК през август, каза още Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху