Свързани новини

18.05.2020 11:25

Няма как когато има карантина, да има туризъм: Ангелкова

Видян 1061 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това лято ще бъде много трудно и много различно, обяви в Сутрешния блок по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. Няма как когато има карантина, да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, добави Ангелкова.


Тя настоя, че основен приоритет за нея и ведомството ѝ е привличането на родни туристи по черноморските ни курорти.


Ангелкова посочи, че във вторник предстои видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия, Гърция, за да можем да осъществим координацията и детайлите, по които ще се осъществява пътуването и почивките.


"Няма как когато има карантина, да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, които биха искали да осъществят своето пътуване. И със сигурност Европейската комисия препоръча да няма карантина", добави Ангелкова.


"От ключово значение е дали ще имаме възможност от началото на юни да посрещнем туристи от съседните ни страни, защото автомобилният транспорт на този етап е най-достъпният и най-сигурен с оглед на това, че все още се правят планове от авиокомпаниите за възобновяване на въздушния транспорт. От 15 юни у нас няма отменени чартърни полети, които към момента са резервирани като капацитет на летищата във Варна и Бургас", посочи министърът на туризма.


Николина Ангелкова обяви още, че в хотелите по морето ще има отделни обособени помещения, където при съмнения за хора, заразени с коронавирус, те ще бъдат изолирани, докато дойдат медицинските екипи.


"Когато има подозрение за коронавирус - няма как служителите или мениджърите да преценят дали този турист има коронавирус или нещо друго. Не сме предвидили и няма да се карантинира целия хотел. В крайна сметка това ще бъде най-голямото предизвикателство на летния туризъм не само в България, но и навсякъде. Правилата, които има в другите страни, са много по-строги от това, което ние даваме, за да спазим минималните епидемични изисквания в нашата страна", каза Ангелкова.


На въпрос дали Министерството на туризма ще позволи на хотелите да настаняват гости и в закрити помещения за хранене, Ангелкова посочи, че всичко това ще зависи от разпространението на заразата да е в много ниски стойности. "Като министър съм поставила това като условие, при спадане на случаите на заразените, да може да се отворят и закритите ресторанти, защото по този начин ще има по-голяма възможност да се предлага качествен туристически продукт", добави Ангелкова.


Тя обеща цените на чадърите и шезлонгите по плажа ще бъдат намалени с минимум 50 процента, но уточни, че цените все пак ще бъдат различни.


15 плажа до момента из цялото Черноморие са предложили нулеви цени, посочи Николина Ангелкова, но не пожела да навлиза в конкретика.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.05.2020 11:34

    Жената-кон травестит Ангелкова рече: "Чадърите на някои плажове ще бъдат на нулеви, а на други на още по-символични цени"!!!! Наистина ще е много яко, а още по – атрактивно ще е, ако сядаш под чадъра и веднага получаваш 5 лева с безплатна царевица или джин физ, по избор !!! Ся очаквам да каже, че туризмът ни, който е изправен на ръба на пропастта, но мерките на ОПГ ГЕПИ да направи решаваща крачка напред!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей