Свързани новини

14.05.2020 12:02

Забранявам климатиците: Ангелкова

Видян 6328 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В Указания за хотелите и заведенията, издадени от Министерството на туризма, институцията поставя правителството в неудобно положение заради поредица от небивалици. На три места в документа, с който ведомството на Ангелкова дори се похвали с пресрилийс, например има различни указания за пране. Веднъж се препоръчва то да става с "хладка вода 40 - 60 градуса"(!!!), друг път тя е уточнена на 60, а трети път е 90 градуса. Специално са споменати и перилни препарати. Още по-интересно в нарежданията как да се провежда сезонът в хотелите и ресторантите е забраната за използване на климатици. Не става ясно защо, след като могат да бъдат изчистени. Министерството на Ангелкова създава пазар за десетки милиони на вентилатори. Все пак препоръчва и "естествено проветряване". Изобщо, Ангелкова въвежда в администрацията понятието "респираторна хигиена" - не е обяснено обаче от йогата ли ще я вземат хотелиерите и ресторантьорите и ще я преподават на клиентите, за което Министерството ги задължава, от Дънов ли - и той има книжка по въпроса с дишането, от другаде ли. В 18-страничния документ, лошо преведен и полупреписан от подобни указания на туроператори и други държави, които отдавна пуснаха сходни наръчници, не става дума.


Забавна е заповедта всички срещи да се провеждат на отворени прозорци. Какво се прави в лошо време не става ясно и по повод изискването цялото хранене да става на открито. Като познавачка на италианските модни брандове, вероятно Ангелкова притежава ноухау, за да бъде осъществена заповедта, да се носят "престилки с дълъг ръкав за еднократна употреба". Откъде точно се вземат, това не е уточнено? Вероятно от любимата на госпожа министъра марка Долче и Габана, откъдето са ризките й по половин нейна заплата. А не се носят само ризки/ престилки, нали?!


Отсега за незнайно колко време напред ведомството на Ангелкова забранява и пиколата, като под запрет са "персоналните доставки на багаж". Как ще процедират възрастните туристи, а те - заедно с тийнейджърите и бедните семейства са основният ни туристически контингент, в огромните хотели с множество стъпала и лабиринти от коридори не е ясно. Особено онези, които предполагат, че ще получат 5-звездна услуга, която задължително предполага подобна помощ. Не е ясно също какъв точно е проблемът с пренасянето на багаж с маска и ръкавици, каквито са задължителни за целите персонали в туризма, наред с многократните дезинфекции ежедневно, ежечасно и ежеминутно, както ни учеше другарят Ленин. намерил в лицето на министър Ангелкова свой последовател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Тихомир Томов 14.05.2020 21:18

    Защо да се спомине !!! Да я яздят и товарят яко !

  • 003 Anonimen 14.05.2020 20:32

    https://youtu.be/BzM9nCWRuUw-https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/institucii-prospaha-nevizhdano-zamursyavane-fekalii-vuv-varna

  • 002 Anonimen 14.05.2020 16:25

    Тая жена! Как не се опита дори, как поне малко не се постара да оправдае присъствието си на това толкова важно място в икономиката, да направи нещо смислено и полезно, да я запомнят хората с нещо добро! Глупава жена, много глупава, че и грозна...

  • 001 Anonimen 14.05.2020 14:22

    Противен гербаджийски кон! Бих се зарадвал ,ако се спомине!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични