Свързани новини

10.08.2021 10:20

Няма как да сме предали някого: Татяна Дончева

Видян 2572 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има такъв народ" с великите 65 от 240 депутати тръгна да налага диктат на останалите политически сили. Това е неприемливо. Този диктат се изразяваше в безпрекословно искане те да бъдат подкрепени независимо от програмата и състава на кабинета. Такива подкрепа никой не дава".Това каза пред БНТ зам.-председателят на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева, след като в понеделник формацията ѝ реши да гласува против кабинета на "Има такъв народ" (ИТН). Тя подчерта, че съставянето на правителство в един фрагментиран парламент изисква съгласие и споразумение.


"Представата на сценаристите на "Шоуто на Слави", че тяхната дума е повече от думата на всеки друг човек, е смешна и претенциозна. Нещо повече - тяхната дума има все по-малко значение.Това се затвърждава и след техните последни телевизионни изяви", добави Дончева.


По думите ѝ ИТН имат сериозни проблеми в програмата си и не знаят как се прави политическо споразумение.


"Няма как да сме предали някой, защото ние не сме в никакви отношения с тях. Партиите на промяната могат да си взаимодействат, но това не означава, че те трябва да са съгласни по всички въпроси. От ИТН притискаха Мая Манолова за подкрепа с аргумента, че са приятели и тя трябва да ги подкрепи", каза Дончева по повод тезата на ИТН, че от ИБГНИ са ги предали.  


Дончева подчерта, че номинираният за вицепремиер Петър Илиев е последният, но не решаващият аргумент, за да не получат ИТН тяхната подкрепа за кабинет.


"Има проблеми с всеки от кандидатите на ИТН за министри. Направихме всичко възможно, за да вразумим тези хора", добави тя.


Според Дончева с третия мандат трябва да се направи разумното, за да има кабинет до следващата пролет, защото през избори през октомври са неразумни.


"Договорките за третия мандат трябва да станат по класическия начин - със споразумение. Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за това споразумение", смята Дончева


По думите ѝ е разумното да се направи кабинет с участието на всички политически сили без ГЕРБ и ДПС с хоризонт следващата пролет.


ИТН: Трябват нови избори, ако кабинетът ни не бъде подкрепен


"Трябва да се отиде на избори, ако кабинетът на "Има такъв народ" не бъде подкрепен. Жестовете от наша страна са приключили", каза пред БНТ Тошко Йорданов. Така от думите му се разбра, че формациятра на Слави Трифонов няма да подкрепи правителство с третия мандат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.08.2021 14:03

    Куклата Тошко:-"...Зад Слави стои Слави.",НЕ лъжеш кукличке покорна и изпълнителна, зад Слави стои задкулисието и ще разберем кое е то ! Ако зад Слави нямаше никой, той нямаше да се крие като лалугер у дома и да се обажда от фейса след като му е казано какво да говори ! Слави го знае "всичкия" народ, че има слабост към показност и известност, ако той "колеше и бесеше" до сега да беше се скъсал да дава интервюта в ефир с режисирани собствени мисли и изкази, но понеже друг му нарежда какво да говори при едно публично интервю господарят му няма как да може да му "сложи" отговорите в устата и затова си седи у дома пред фейса и имитира "самостоятелност", толкова е просто да се разбере тази чалгарска тъпа постановка ! ИТН са зависими и нищо скрито не остава вечно, вечна ще остане само измамата която "изиграха" по шоуменски за да излъжат народа !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион