"Ако имахме самолетите нямаме ги, ако имахме корабите нямаме ги, бойните машини за пехотата, ако имахме новите разузнавателни и безпилотни системи можеше да мислим по друг начин, но в момента нищо от това няма", избори държавният глава.

Свързани новини

26.10.2022 15:45

Няма изискване да даваме оръжие за Украйна: Радев

Видян 1249 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише, че се дава оръжие за Украйна”, заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство. В същото време той подчерта, че не е срещнал дори упрек или намек, че страната ни е ненадежден член на НАТО. “България е първата на източния фланг, която успя да създаде организация като рамковата държава”, посочи държавният глава.


"Това, че дълго време е имало пренебрегване към собствения отбранителен капацитет, е друга тема. Изслушайте в парламента директора на Военното разузнаване и само да не изпадаме в концепцията сливи за смет. Никъде няма - давам си старото въоръжение и получавам като подарък ново въоръжение", категоричен бе Радев.
Президентът призова да се подхожда внимателно с исканията. Той подчерта, че няма да допусне намаляване на отбранителния капацитет на България. Радев посочи още, че ще оцени, ако НС вземе решение по ускорение модернизацията на армията.


"Ако имахме самолетите - нямаме ги, ако имахме корабите - нямаме ги, бойните машини за пехотата, ако имахме новите разузнавателни и безпилотни системи можеше да мислим по друг начин, но в момента нищо от това няма", избори държавният глава.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.10.2022 15:54

    То нямаше изисквания да затворим и първите 4 блока на "Козлодуй", но ги затворихме....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката