"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.

Свързани новини

27.04.2023 09:33

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми: Гюров

Видян 609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП/ДБ е много важно пред бъдещото правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ/СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.

"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.  

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет. "Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП/ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата.  Всички казват, че работещият вариант ще е с втория мандат. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", посочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила  да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни".

Борисов: Трябва да намерим начин за правителство с първия или втория мандат. Петков: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Гюров отново повтори позицията на ПП/ДБ, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и няма да участват в техен кабинет.

"Самото сядане с ГЕРБ на една маса за преговори - в момент, в който не са дали сигнали и индикации, че са готови да променят начина, по който виждат усвояването на властта - носи негативи за нас. Много български граждани са искрено притеснени от връщането на ГЕРБ и СДС във властта. Затова търсим вариант, за да дадем един по-малко лош резултат на избирателите", посочи той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни