Списъкът е намерен при претърсване на имотите на заподозрените, които са се занимавали с различни престъпления.

Свързани новини

16.03.2023 12:14

Няма да позволя престъпни групи да заплашват магистрати: Гешев

Видян 1188 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Няма да позволя не само да се засягат интересите и сигурността на хората и на народа, но и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност. Те да бъдат заплашвани, да им се оказва натиск, още повече върху дами и майки”. Това каза главният прокурор Иван Гешев на пресконференция в Националната следствена служба, след като вчера Софийската градска прокуратура е открила списък на престъплна група със заплашвани магистрати.


“СГП ще търси съдействие от колегите магистрати и прокурори, които чувстват, че към тях е отправена заплаха по отношение на тяхното здраве и живот. Смея да твърдя, че в Софийската градска прокуратура не е оказвано влияние на никой следовател или прокурор. Ще подкрепяме това до края и ще извършваме всички действия за разкриване на обективната истина”, каза Илияна Кирилова.


Властите съобщиха, че досъдебното производство е започнато на 14-и септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност. То е образувано за организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност - пране на пари и данъчни престъпления.


“При претърсване на имоти на двама обвиняеми, проведено на 7 март, са открити наркотици и списъци, както и писма. В имота на единия от тях са открити кокаин и лист хартия, озаглавен Вредители за уволнение. Листът съдържа списък на съдии, прокурори и магистрати", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


По време на презентацията на прокуратурата бяха представени и 15 аудиозаписа на разговори между петима души.


На тях лицето, наречено Красимир Каменов – Къро (бизнес партньор на Таки - двамата са наследници на империята ВИС) разговаря с обвиняемите, както и с лице, за което има данни, че е журналист, засягайки имената на Кирил Петков, Асен Василев, Продължаваме промяната, Демократична България, главния прокурор Иван Гешев и др.


“По какъв начин държавата ще защити гражданите и народа си, след като позволява да бъдат нападнати съдебната власт и българските институции? Това е въпросът, на който трябва да отговарят служебното правителство и бъдещето НС”, каза Гешев. Още за някои от заподозрените в следващия брой.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.03.2023 12:23

    Явно хората тотално са се отчаяли от липса на елементарна справедливост

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и