"Позицията на представляваната от мен коалиция, след много дискусии, нашето решение потвърждава дългосрочната ни позиция, че ние не можем да подкрепим това правителство и така предложената като формат и като политическа платформа идея за управление на страната", подчерта от парламентарната трибуна лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

Свързани новини

14.12.2022 11:20

Няма да подкрепим предложената като политическа платформа идея за управление: Христо Иванов

Видян 646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Позицията на представляваната от мен коалиция, след много дискусии, нашето решение потвърждава дългосрочната ни позиция, че ние не можем да подкрепим това правителство и така предложената като формат и като политическа платформа идея за управление на страната", подчерта от парламентарната трибуна лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

"Този дебат частично се плъзга по повърхността. От една се твърди, и това е самата истина, че на страната ѝ трябва редовно избрано правителство. И че това е приличен и приемлив вариант и, ако не гласуваме за него – край. Така звучат аргументите на ГЕРБ", посочи той.

"Но ми се струва, че днешният ден изисква въпрос какво да се прави и от там трябва да изхождаме в оценката си дали да подкрепим този кабинет или не. България има нужда от дълбока промяна, защото без това не можем да решим политическата криза. Тя не се дължи на междуличностни отношение или казани думи. Ние трябва да разбираме, че ако не решим дълбоките основания за тази криза – тя ще се върне. Политическата нестабилност ще се върне, в някакъв смисъл, дори ако изберем кабинет, който не може да отговори на всички въпроси, тази криза ще се задълбочи. Тази необходимост от смела реформа е отправна точка как да решим безизходицата, в която се намираме", подчерта Иванов.

По думите му необходимостта от промяна е отправната точка за всеки политически разговор за решаване на безизходицата, в която сме се оказали. "Единият подход е конфронтационният подход - подход на играта с нулев резултат. Видяхме и знаем, че това не работи. Другият подход е също толкова деструктивен - идеята, че ще игнорираме необходимостта от промяна".

Иванов посочи, че това, което се предлага днес, не дава отговор на един много прост въпрос: "Какви са гаранциите, че то няма да се превърне в следващ кабинет "Беров". Няма лесен отговор на този въпрос при тази ситуация, но аз не виждам дори опит от мандатоносителя за отговор. Смятаме, че един такъв кабинет, който изглежда като служебен кабинет, само че селектиран на друго място, не е достатъчно лечение и отговор на проблемите, които България има. Трябва повече. Не виждаме в състава, който предлагате, ресурс за амбициозни реформи и ресурс за дълбоките промени, от които България има нужда. Нашата теза е, че точно защото е трудно, трябва да си поставяме високи цели", категоричен е той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог