Свързани новини

17.07.2009 15:34

Няма да има връщане на казармата

Видян 1960 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички трябва да сме на ясно, че надали ще има връщане към наборната служба, заяви министърът на отбраната Николай Цонев, цитиран от БГНЕС.


Цонев съобщи, че никой не е поставял въпроса за връщане на задължителната казарма, а за това е станало дума само в едно телевизионно предаване. Той е на мнение, че трябва да има военно обучение за младото поколение, каквато програма съществува, но подчерта, че то „е прерогатив на министерство на образованието и науката”. Цонев сподели, че се надява неговия наследник да продължи прилагането на закона за отбраната и въоръжените сили, който той определи като нов, модерен и европейски. От 14 месеца в МО не са извършвани никакви замени. Всички продажби и сделки се правят публично, открито и прозрачно, заяви министърът.
Министър Цонев не визира политически поръчки в действията на ПП РЗС за разкрития на злоупотреби в Министерство на отбраната. "Аз не се притеснявам от нищо и може би всички очакват да има такива разкрития".
Той обясни, че е готов да даде обяснения за всяка своя крачка по време на мандата. "Гарантирам, че всичко в МО е законно, аз съм го доказал със своята прозрачност през последните 14 месеца", посочи министърът. Една от последните изяви на Цонев, като министър беше откриването на 25 -тия дневен център за ветерани от българската армия, който се осъществява по проект “Признателност“. Стойността на центъра е 170 хил.лв., а помещението се намира в жк „Младост“ 3 бл.377. Самия Цонев подхвърли, че живее на втория етаж над центъра, което ветераните коментираха с думите: „Осигурени старини“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби