"Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане, а така трябва и да продължи. От огромно значение за образователния процес е присъствената форма на обучение", подчерта още министърът.

Свързани новини

12.09.2022 10:38

Няма да има дървени ваканции: МОН

Видян 1095 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да не се стигне до дървени ваканции”, заяви пред БНР служебният образователен министър проф. Сашо Пенов. Той подчерта, че в МОН има събрана информация за начините на отопление на училищата в страната, за да може при направата на разчети да се знае какви механизми са необходими, за да се осигурят недостигащите финансови средства за отоплението им.



"Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане, а така трябва и да продължи. От огромно значение за образователния процес е присъствената форма на обучение", подчерта още министърът.



Той уточни, че МОН, заедно с Министерство на здравеопазването, е приело общо решение да "няма се прекъсва цялостният учебен процес заради Covid ситуацията. "Когато в една паралелка има заболели деца, едва тогава може да се стигне до образование в електронна среда на самата паралелка, а не на цялото училище", уточни Пенов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 проф. Чавдаров 12.09.2022 12:13

    Има разстройство на нервната система при децата с различни форми на аутизъм (у нас около 60000); с хиперактивно поведение (проблем с предаването на нервните импулси, затова компенсират със свръхактивност); различни психични отклонения -от "прекрасните детски ваксини" заради хубавите комисионни на шефовете в НЦЗПБ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към