Свързани новини

03.06.2013 14:46

Няма да анулират задачата в 7-и клас

Видян 992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ученици и родители алармираха, че един от въпросите в теста по литература за седмокласници е зададен некоректно и неправилно.


От своя страна служебният образователен министър Николай Милошев увери, че никой няма да бъде наказан за грешката в трета задача в тестовете за външно оценяване на седмокласниците.


Седмици след като изпитът приключи, от Министерството на образованието и науката (МОМН) излязоха със становище по въпроса, публикувано на страницата им. Изводът на образователното министерство е, че задачата не е създала затруднения на учениците, за да се предприема анулиране на задачата или присъждане на точки на всички ученици.


В него се казва, че в резултат на публикуваната на страницата информация относно 3 задача от националното външно оценяване по български език и литература за 7-и клас в Министерството са се получили редица писма от родители, изразяващи различни становища – част от тях с настояване за анулиране на задачата от изпитния тест, други с искане за присъждане на 2 точки на всички ученици, независимо от посочения отговор, трети в подкрепа на тезата, че изместването в графиката "всъщност няма отношение към правилността на решението" и се надяват да не се стигне "до неправомерно анулиране на 3 задача или до присъждане на допълнителни точки като бонус за несправилите се с нея ученици", "което би ощетило децата, дали верен отговор", защото образованието учи не само на точност, но и на "осъзнаване в една по-сложна ситуация".


Изводът e, че задачата не е създала затруднения на учениците и процентът ученици, дали отговор "б" като верен, е достатъчно висок, за да не се предприема анулиране на задачата или присъждане на точки на всички ученици.


Това се потвърждава и от резултатите на теста по български език и литература от предходната година – процент, по-висок от 74,56 на верните отговори, е достигнат само на три от всичките 25 затворени въпроса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей