25.11.2009 14:57

Незаконно си заграждат частни улици в район “Витоша”

Видян 1793 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов феномен изникна поради безвластие в софийския район “Витоша”, под чиято шапка са “кварталите на богатите” Бояна, Драгалевци, Симеоново. Модата там е баровци самоволно и съвършено незаконно да си заграждат улици. Това става като слагат бариери и ограничават допуска на външни лица. Районната администрация, в лицето на кмета Любен Петров, се прави, че не забелязва това. И сама потъпква закона.


В същото време младият началник има амбиции да оглави цялата стара партия СДС през уикенда. А не може да се оправи с елементарните си управленски проблеми. Основната пътна артерия в общината – ул. Кумата, която свързва Бояна и Драгалевци е в окаян вид. Дълбочината на дупките е рекордна за София, както е и количеството им. За по-малките улички изобщо няма нужда да се отваря дума – повечето съвсем ще изчезнат със силните дъждове и снегове през идващия месец.


“Витоша” остава и единствения район на София, която все пак е столица в ЕС през 21 век, без канализация. Но затова пък с презастрояване.


Противно на всякакви норми и напук на кризата камиони и багери продължават да нагазват в планината. Мащабното строителство на огромни сгради си кипи. Граждани алармират, че отстоянията, заложени в законите – три метра разстояние от комшиите и пет метра от улиците, масово не се спазват. Не важи и законът за плътността и интензивността на застрояване, т.е строи се много повече от заложеното в устройствения план. Канализациите пък „любезно” и съвсем по европейски екологично се извеждат директно върху уличните платна, доколкото ги има, или в деретата, където да текат нечистотиите. През годините строителните безобразия са се вършили с благословията на главните архитекти на район Витоша. Всичко това обаче и досега явно не притеснява кмета на района, на чиято територия се намира кварталът. Нито пък строителния му надзор. В кметството на Любен Петров, където се приемат и одобряват проектите за строителство и се издават визите, липсват цели папки с документи за някои мащабни обекти, писа преди време в. Новинар.


Нищо чудно, че толкова години районът не намира сили и документи да се справи дори с прословутото барбекю на Доган, което новата власт все иска и все не може да бутне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец