01/03

Свързани новини

05.02.2021 17:47

New York Post: Грета Тунберг случайно публикува списък с „препоръчителни постове“ за протестите в Индия

Видян 2554 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шведската екоактивистка Грета Тунберг случайно публикува в „Туитър“ съобщение с подробен списък на „препоръчителни постове“ за продължаващите граждански вълнения в Индия. Съобщението бе изтрито много бързо, но потребители на мрежата успяха да направят скрийншотове. В резултат на това градската полиция в Делхи образува дело, пише New York Post.

По-специално „ръководството“ съдържа съвети какво точно трябва да се публикува, какви публикации да се репостват и кои знаменитости трябва да се отбележат в публикациите. По-конкретно се твърди, че активистката е посъветвана да обърне внимание на публикациите на американската певица Риана, посветени на темата за протестите на фермерите в Индия. Предложено е също така да бъдат отразени планираните демонстрации пред посолствата на Индия. Според Times Now, материалите за кампанията и шаблонът за социални медии са създадени от фондация Poetic Justice в Канада.

В четвъртък полицията в Делхи започна дело по повод публикуването на „методиката“. Те заявиха, че чуждата намеса във въпроси, които са изключително вътрешни работи на страната, е недопустима. Индийското външно министерство обвини „чужденци“ и известни личности, че се опитват да наложат дневния си ред. Индийските медии съобщават, че е образувано дело и срещу Тунберг, но тази информация не е потвърдена.

Индийските земеделски производители протестират срещу новите земеделски закони, които според тях ще ги направят по-бедни и ще ги предадат на милостта на корпорациите. В най-жестокия сблъсък на 26 януари стотици полицаи бяха ранени и един протестиращ убит.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 21:15

    Грета Dumberg е аутист (т.е. малко е слаботокова), кво е ннаписала е без значение.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец