Той припомни, че вотът на недоверие е заради провала на кабинета “Денков-Габриел”  в сферата на националната сигурност и отбраната.

Свързани новини

10.11.2023 12:43

Неразбирателството в сглобката за бюджета е още една причина вотът ни на недоверие да е успешен: Христо Проданов

Видян 429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Не съм сигурен, че всички представители на сглобката са единни в момента, така че вотът на недоверие, който внесохме, е реален шанс това вредно за България правителство да си отиде.” Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България Христо Проданов в ефира на bTV радио.
 
Той припомни, че вотът на недоверие е заради провала на кабинета Денков-Габриел  в сферата на националната сигурност и отбраната.  
 
“Това правителство направи всичко по силите си да обезоръжи Българската армия и да даде всичко, което имахме на Украйна. А начинът, по който се опитват да превъоръжат армията, е изключително порочен - със скъпа, но остаряла техника и самолети, които са все още само чертежи. Цинизмът на този парламент е, че нашето предложение обезщетението за майчинство през втората година да бъде вързано за минималната работна заплата, което струва около 40 млн. лв., бе отхвърлено с мотива, че няма пари, а в следващата точка отделиха 3 млрд. за американски бойни машини Страйкър, произведени през 1990 г.”, обясни част от мотивите социалистът.
 
Проданов посочи още, че противоречията в сглобката по повод бюджета създават опасност България да остане без държавен бюджет за 2024 г. и това е още една причина вотът на недоверие на 16-и ноември да бъде успешен.  
 
“На местните избори БСП има 72-а общински кметове, което е една трета от общините в България - няма как да не го отчетем като успех. Имаме и ръст на партийния вот при общинските съветници”, отбеляза Христо Проданов.
 
Народният представител коментира, че в България няма успешен кандидат, било то за кмет на София или за президент, без зад него да застане една от големите партии.  
 
“Така че БСП има голям принос за доброто представяне на Ваня Григорова, както и тя самата също допринесе със своите лични качества за това”, подчерта Проданов. Той припомни, че не за първи път социалистите са близо до спечелването на кметските избори в столицата и прогнозира, че столичани все повече ще осъзнават, че неолибералното управление в София не работи в полза на всички граждани и ще го отхвърлят.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци