Свързани новини

10.11.2021 18:12

„Неподвижните” тръгнаха из цялата страна

Видян 2843 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За съмнителни практики с подвижни избирателни секция, алармира Свободна Европа. Медията посочва, че една от тях формално  успя да обслужи 198 души в един изборен ден, при положение че за всяко отделно гласуване са необходими между 15 и 30 минути, за което иначе са нужни около 50 часа.
Това се случи в община Сърница, където отделеното време беше колкото и навсякъде другаде - от 7 сутринта до 20 часа вечерта, т.е. общо 13 часа. Там обаче са били четири пъти по-бързи от всички останали и в рамките на изборния ден подвижната урна е обиколила близо 200 души. Това показват резултатите от секция 13390006.
Тази секция е обслужила точно 198 души с мобилна избирателна урна по време на изборите на 11 юли. Точно 173 от тях са гласували за ДПС.
Феноменалната бързина при гласуването е причина тази и още няколко мобилни секции в общините Сърница и Батак, област Пазарджик, да бъдат обект на разследване от полицията. А поводът за това са подадени сигнали в МВР. Според тях на парламентарните и президентските избори в неделя, 14 ноември, се готви злоупотреба с контролирано гласуване по домовете.
“Схема е имало и преди. Резултатът е две в едно: това е опит да се избегне машинното гласуване и пряк контрол на избирателите за кого да гласуват. Вижда се от резултатите”, посочи Антоанета Цонева, водач на листата на Демократична България в пазарджишкия МИР, където са общините Сърница и Батак.
Коалицията е подала сигнали в полицията. Това се случва дни след като Цонева среща в Пазарджишко друг кандидат-депутат - водача на листата на ДПС в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог