26.06.2015 14:06

Ненчев: Ще има танкове, но няма да са повече от 40

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е дала съгласие за разполагане на военна техника у нас. Но това сте го дали вие от БСП, със споразумението от 2006 година, с което регламентирате този тип учения да се случват на територията на България. Това обяви на днешния парламентарен контрол военният министър Николай Ненчев, който бе помолен да коментира прехвърлянето на американски танкове у нас от народните представители Илиан Тодоров от Атака и Атанас Мерджанов от БСП.


"Господин Мерджанов, имате навика да злоупотребявате, споразумението е у мен. В действителност тази техника ще бъде разпределена в 6 страни, което означава, че ако се разпредели по равно, в България ще има около 40 танка, което не може да се разглежда като каквато и да е заплаха", категоричен бе министърът на отбраната.


 


Той увери, че в страната ни има военна техника много под минимума. "Няма нищо притеснително в това. Техниката категорично няма да остане на територията на България и ще се придвижи там, където е нужно", подчерта Ненчев. Досега са проведени многобройни българо-американски учения, американски части многократно са били разполагани на наша територия. Целта е да се повишат готовността, способите за подготовка за НАТО.


 


"В България идва тежко въоръжение за учение, което да осигури подготовката на Българската армия", заяви Николай Ненчев.


 


"Искам да ви кажа какво е казал един американски бригаден генерал – според него тези части ще останат 18 месеца; те ще бъдат изпратени като демонстрация на силите на САЩ", репликира го атакистът Илиян Тодоров. По думите на Тодоров тези танкова идват тук като агресия към руската федерация и така страната ни се превръщала в мишена на руските сили. "Става дума за целенасочен процес, който няма нищо общо с 2006 година. Вие заблудихте българското обществено мнение", каза на свой ред социалистът Мерджанов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби