Канцлерът на Германия Олаф Шолц говори на конференция на германските въоръжени сили Бундесвер в Берлин в петък. (Jens Schlueter/AFP/Getty Images)

Свързани новини

17.09.2022 07:12

Немските въоръжени сили трябва да станат "най-добре оборудваните" в Европа: Шолц

Видян 4520 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немските въоръжени сили трябва да се превърнат в "най-добре оборудваните" в Европа, като страната е готова да поеме "водеща отговорност" за гарантиране на европейската сигурност, заяви канцлерът Олаф Шолц, предаде CNN.

"Като най-многолюдна страна с най-голяма икономическа мощ и като страна в средата на континента, нашата армия трябва да се превърне в крайъгълен камък на конвенционалната отбрана в Европа, в най-добре оборудваната сила в Европа", заяви Шолц пред репортери на конференция на немските въоръжени сили в Берлин.


"Ние искаме убедително да се разбере: Германия е готова да поеме водещата отговорност за сигурността на нашия континент", каза Шолц.

Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин понастоящем представлява "най-голямата заплаха" за алианса на НАТО.

Германският канцлер заяви, че германските въоръжени сили твърде дълго са изпълнявали и други функции, като например "сондиране на кладенци, осигуряване на хуманитарна помощ, справяне с наводненията, както и помощ при ваксинирането по време на пандемията"

"Но това не е основната ви мисия", каза той и добави: "Основната задача на Бундесвера [германските въоръжени сили] е защитата на свободата в Европа. "

Шолц заяви също, че Европа трябва да поеме много по-голяма отговорност в рамките на НАТО на фона на продължаващата война на Русия в Украйна.

"Ние, европейците, обаче трябва да поемем значително по-голяма отговорност в рамките на НАТО", каза Шолц.


"Ще трябва да свикнем с факта, че в обозримо бъдеще Русия на Путин ще се определя като противник на САЩ, НАТО и ЕС", добави той. "

"НАТО продължава да отговаря за колективната отбрана на целия съюз с акцент върху Европа. Основен елемент остава надеждното възпиране", заключи Шолц.


 На снимката: Канцлерът на Германия Олаф Шолц говори на конференция на германските въоръжени сили Бундесвер в Берлин в петък. (Jens Schlueter/AFP/Getty Images)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.09.2022 12:51

    Не може ние които се водим цивилизованият свят да правим преврати в Украйна с цел да се противопоставим ДИРЕКТНО НА РУСИЯ,без да зачитаме тяхните основателни причини/те не желаят да споделят с нас нашият свят/,а после да ги виним че са нападнали суверенна държава на която искаме да сложим до тяхната граница ракети с ядрени бойни глави.А сега да се въоръжаваме до зъби,че видете ли някой ще нападне Европа.Сегашните политици са едни страхливци и продажници на чужди и зли сили,които много искат да видят СВЕТА ОТНОВО ВЪВ ВОЙНА,НО ТОЗИ ПЪТ С МИЛИАРДИ ЖЕРТВИ.ТОВА Е НЕДУПОСТИМО АКО ИСКАМЕ ДА ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ НАИСТИНА ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби