Баща нахлу вчера в детска градина в Кърджали и изведе насила сина си.

Свързани новини

15.03.2024 11:16

Немски съд дал на бащата отмъкнатото от градината в Кърджали дете, майката го задържала у нас

Видян 407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баща нахлу вчера в детска градина в Кърджали и изведе насила сина си. След опитите на персонала да го спрат, мъжът изкъртил две врати. По-късно родителят, бабата и детето бяха задържани на магистрала "Тракия". Оказа се, че причината за отвличането на детето е спор за родителски права. То било изведено от Германия от майка си и впоследствие не било върнато, а немски съд присъдил момченцето да бъде при бащата.

Късно снощи - след 22 ч., е взето решение детето да бъде настанено в Център за обществена подкрепа заедно с баща си. Предстои днес да се вземе решение дали ще остане с мъжа или ще бъде предадено на майката.

Директорката на ОДЗ "Орфей" Димитрина Колева, където се е разиграла стресиращата сцена, разказа пред bTV как мъжът е нахлул в детската градина:

Бащата и бабата на детето позвънили в детското заведение и носели документи. Директорката помислила, че идват да записват дете. Когато отворила обаче, мъжът я изблъскал и започнал да търси детето си.

Персоналът на градината се е обадил в полицията и заключили вратата. След като открил сина си, мъжът разбил две врати и излязъл от градината с детето.

5-годишното момченце е родено в германия, с двойно гражданство е. Бащата също живее в Германия. Има решение на германски съд, с което се определя, че временно бащата трябва да се грижи за детето.

През октомври 2022 г. майката иска разрешение от бащата да се върне за 10 дни в България, той дава декларация, но тя не връща момченцето в Германия. След това идва решението за временните права на бащата върху детето.

В Районния съд в Кърджали има висящо дело за родителските права.

"Има влязло в сила решение на германския съд. Вече повече от година и половина то обаче не се изпълнява от майката, която неправомерно задържа детето в България. Клиентът ми има сериозни опасения, че преди 9 април, когато според връчена призовка тя трябва да предаде детето на бащата, всъщност ще се опита да напусне страната със сина си", заяви адвокатът на мъжа пред Нова тв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.