След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на „Пирогов“, комисията по здравеопазване поиска проф. Хинков да отмени протокола за освобождаването

Свързани новини

08.12.2023 10:03

Нелепо е да отстраниш директор след изфабрикуван финансов доклад, а не след смъртта на дете: Майката на Даная

Видян 497 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на „Пирогов“, комисията по здравеопазване поиска проф. Хинков да отмени протокола за освобождаването на д-р Валентин Димитров. Вчера в студиото на „Тази сутрин“ здравният министър цитира одитния доклад за „Пирогов“, според който натрупаната загуба в болницата е около 31 милиона.

Това е за период от над 20 години, поясни по-късно директорът на спешния институт и уточни, че за 2022 г. годишната загуба е около 6 милиона.

След вътрешния одит - директорът е поискал проверка от прокуратурата, агенцията по държавна финансова инспекция и финансовия министър Асен Василев. В същото време, от здравното министерство казват, че са предали одита на тези и други институции.

„Последните неща, които се случват около „Пирогов“, са много обидни. Като майка на Даная и като родител смятам, че е много нелепо да отстраниш директор заради финансов доклад, който е изфабрикуван много нелепо и нефелно и в същото време да не го направиш заради смъртта на едно 15-годишно дете, заради липсата на кадрова обезпеченост, заради това, че три дни нямаше кой да отиде да я прегледа, заради това, че тя беше върната с хематом в главата и изпратена вкъщи за една седмица с обезболяващо“.

Това коментира в „Тази сутрин“ Ани Стоянова - майката на 15-годишната Даная, която почина в "Пирогов". Разказвали сме ви причините, поради които жената има своите съмнения, че детето ѝ е получило адекватна здравна грижа в болницата.

„След удар в главата ние потърсихме помощ. Направиха само рентген и ни изпратиха да се приберем вкъщи с обезболяващо. Тя си стоя вкъщи цяла седмица с главоболие. След това потърсихме помощ втори път, приеха я и няколко часа по-късно вече беше в реанимация. От петък сутринта до неделя вечерта не се появи неврохирург, който да я прегледа. Появи се вече след скандала и след като се вдигна шум“, припомни Ани Стоянова.

„Лекарите категорчно закъсняха с операцията на Даная, нямаше кой да я оперира“, заяви още тя.

„Все още се чака одита от Медицински надзор, проверката в „Пирогов“ също е приключила, но отговор от нея нямам“, посочи майката на Даная.

Според нея щом има проблем в „Пирогов“, проблем има и във всички други проблемни болници. Ани Стоянова подозира, че има злоупотреби и с медикамент.

„Здравният министър няма нужда от опозиция, той сам си е опозиция. Не успя да се справи с нито един от настоящите проблеми в здравеопазването – нито с електронните рецепти, нито с топлата вода в ИСУЛ. Някой трябва да понесе последствията. Проф. Хинков не разбира нуждите от детска болница“, коментира още тя.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.01.2024 23:42

    много добре разбира, ами се прави на улав, искат всички държавни и общински болници да рухнат и да разчитаме на "честните" частни недоокомплектовани болнички, ама да богатеят едни персони, това е част от националната сигурност, ама те не знаят, горките, имат тежка грижа само за джоба и набутват българчетата в Турция, за да плащат непосилни суми родителите при луксозна обстановка и любезно отношение, но без суперквалифицирана медицинска помощ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -