Свързани новини

22.06.2021 15:14

Нелегални машини за Бг избори

Видян 3127 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво се случва с машините, с които предстои да бъде избран най-висшият властови орган в България – Народно събрание на 11-ти юли 2021 г.? Възможно ли е върху тях да бъде оказвана нерегламентирана манипулация и тя да няма как да бъде установена и проверена? Под чий контрол стоян машините, които ще броят нашите гласове и има ли прозрачност тази информация?


ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Ето и последното разследване на Валя Ахчиева:

Вече повече от месец се говори за едни мистериозни машини за електронно гласуване, които са стояли в областните дирекции на МВР в цялата страна. Те са се появили там на последните избори за Народно събрание на 4-ти април. Така и досега никой в държавата ни не даде смислен отговор на въпроса – какви са тези машини? И техният собственик – фирмата „Сиела Норма” не повдигна завесата. А това е компанията, която по договор с Централната избирателна комисия /ЦИК/, достави 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване за секциите /СУЕМГ/ в цялата страна.

Интригата стана още по-голяма, когато се разбра, че тези допълнителни машини са доставени на Районните избирателни комисии /РИК/, чрез…куриерската фирма „Еконт”. Така се получиха две реалности за изборите на 4-ти април. Едни машини за електронно гласуване пътуват през България с камиони и с тежък конвой от полиция, по предварително установен и съгласуван с МВР транспортен план, а други машини пътуват с бусчета на куриерска фирма. И едни момчета си подхвърлят палетите, в които има електронни устройства.А ние разполагаме и със снимките на въпросните куфари с машини.
Какво се е случило в България в изборно време?

Новата ЦИК възложи на МВР да изнесат заключените машини от полицейските управления и да ги предадат с протоколи на фирмата собственик – „Сиела Норма”. И така, към 31-ви май, т.г., според един документ:

    „ Приетите устройства – общо 89 броя, от „Сиела Норма”, ще бъдат съхранявани в предварително обособена част от склада на фирма „Карго партнерс” ЕООД, като куфарите не трябва да бъдат отваряни и с устройствата не трябва да бъдат извършвани никакви действия.”

Ние се убедихме с очите си, че складът на „Карго партнерс” , в Район „Искър” в София, в момента се охранява от жандармерия. Там би трябвало да има 89 устройства. Само 3 машини са извън тази обща група на предадени устройства от МВР на „Сиела Норма”. И това са машините от Кюстендил. Защо? Какво се е случило с тях? Къде са отишли те?
Тръгнахме по техните дири.

Според документите, на 3-ти април, т.г., тогавашният директор на ГД”Национална полиция” – Главен комисар Николай Хаджиев, пише на Председателя на ЦИК – Александър Андреев, че след 10,30 часа на 3-ти април е получена информация от Областните дирекции на МВР, че на областните координатори на фирма „Сиела Норма” са им предоставени по спедиторска фирма „Еконт”, допълнителни машини, за които МВР няма данни.

Така, в Кюстендил, Александър Ранев – областен координатор на „Сиела Норма” е заявил, че е получил 3 броя машини и ги е предал на Председателя на РИК в град Кюстендил. Към края на същия ден – 3-ти април, тогавашният Председател на ЦИК Александър Андреев пише на Главния секретар на МВР Ивайло Иванов, че „ въпросните машини, резервни части и компоненти за машините, са извън тези, които са предназначени за секциите за машинно гласуване. И дава указания, че те не могат да се използват за гласуване. И да се предадат на МВР.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.06.2021 15:37

    Е, как да не се сетим за отговора на последния Ви въпрос? - отговорът е: Да, всичко това - и нерегламентираното внасяне на 92 машини, и формалнатаа прокурорска "проверка", и наглостта на В. Тодоров, и прехвърлянето на машините от офис в офис, и определянето им като "резервни части" и пр., и пр. - всичко това е за манипулиране на изборните резултати в полза на крадците от герб!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец