Свързани новини

08.10.2013 15:00

НЕК съди трите ЕРП-та

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня, в който развали договора си с "Уорли Парсънс", фирмата архитект-инженер и консултант по строителния надзор на АЕЦ "Белене", НЕК обяви индиректно, че завежда дела срещу трите ЕРП-та.

В понеделник, 7 октомври, НЕК е публикувала обява за обществена поръчка, с която да наеме адвокати, които да поемат делата. Това сочи справка на BNews в регистъра за обществени поръчки.

НЕК ще заведе искове за фактурирана и неплатена цена за пренос на върнатата от електроразпределителната в електропреносната мрежа електрическа енергия в три лота. Първият е срещу "ЧЕЗ Разпределение България" и е заведен пред Софийски градски съд, вторият - срещу "Енерго-Про Мрежи"- пред Арбитражния съд (АС) при БТПП и третият, срещу " ЕВН България Електроразпределение“ - отново пред АС при БТПП.

НЕК ще избере адвокатска кантора по процедурата договаряне без обявление, тоест отправила е покана за участие до една точно определена фирма. В мотивите за този избор се посочва, че

това се налага от големия размер на исковата претенция

и сложността на правния спор, което налага привличането на юристи със сериозен опит в областта на търговското, облигационното, гражданското и административното процесуално представителство, в това число водене на спорове между енергийни дружества.

Поканено е адвокатско дружество Нешев и Нешев, което е специализирано в обслужването на корпоративни клиенти, които работят в сферата на енергетиката.

На запитване на BNews за размера на иска към трите ЕРП-та, от НЕК отказаха да посочат сумата, защото е конфиденциална информация. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак