01/02
06.05.2023 13:05

Неграмотното отразяване на коронацията на Чарлз - срам за родните тeлевизии

Видян 2857 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Супер неграмотно отразяване на коронацията на Чарлз III направиха за свой срам българските телевизии. Като човек, който публично се хвали с грамотността си, странно е, че водещият на БНТ Георги Любенов, завършил българска филология, не знае, че няма "коронясване", а има "короноване". Също, както не го съзнава и неговият любим събеседник, та и професор Стоянович. Който пък обруга паметта на принцеса Даяна.  Защо Любенов беше поканил Мария Конакчиева, която нарича "Величествата" - "Величия", освен че говори удивителни нелепици, не си струва да коментираме подробно, но е интересен въпрос.



Същият проблем имаше и по бТВ, където за експерти бяха представяни хора, сеещи клюки, така че телевизията пропусна старта на церемонията по коронацията, показвайки тях и водещата Петя Дикова, вместо коментираното от тях. Което е най-меко казано нетелевизионно, да не кажем глупаво. За многократното наричане от поканен "експерт" на Чарлз Трети - Ричард Трети, думите са излишни.


На Петя принадлежи лафът на цялото бг отразяване на коронацията: "Короната е перлата в короната". Както и прозрението, че символите - "всеки шев"..., били датирали от "стотици столетия". Великобритания още не е доживяла дори десетки столетия. За патетичния, псевдоинтелектуален и псевдоартистичен "превод" на Мариана Хил - стига само думата "неспорен", няма описание. Добре, че Милен Стаматов отсрами компанията с безупречност. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 хамалин 07.05.2023 10:54

    петя дикова се е метнала на баща си.глупостта на това семейство не може да се скрие. лицата и на дикоff, и дъщетеря ъ-ъ-ъ-кът с малтретиращо публиката самочувствие.нека да ги има,за да ни е лесно да оценяваме правилно умните.

  • 004 да бе,коронацията, а парада 07.05.2023 08:53

    А какво да кажем за отразяване военния парад по БНТ! И кабеларка би го направила по добре. Говори Президентът или епископ Герасим, но ни показват в дясно на разцепен кадър обслужване на хеликоптер преди и след полета или нещо друго. От “професионално” избрания коментаторски пункт не се чуваше нищо, дори кресливия глас на журналистката-водеща. “Метли” на камерите и какви ли не гафове. Като бивш дългогодишен служител на телевизията умрях от срам

  • 003 Anonimen 06.05.2023 22:53

    001, то да бяха само журналистите, с мас и газ да ги намажеш! Популацията ни с всеки божи ден оглупява. И не го осъзнава защото е глупава.

  • 002 Sex Pistols 06.05.2023 22:46

    God Save the King

  • 001 Anonimen 06.05.2023 16:54

    Уви, това е само поредният пример за журналистическа неграмотност - в буквалния смисъл. Невежи и необразовани хубавки репортерки сричат, известни водещи говорят по-зле от обикновени хора от улицата; речта им се състои предимно от клишета и очевидно зад обявяваните и коментирани новини не седят никакви, поне базови, знания.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но