Небензя каза, че когато американският му колега "хвърлял гръмотевици", обвинявайки Русия в пропаганда, той си спомнил за руската поговорка: "на крадеца шапката гори

Свързани новини

12.03.2022 07:13

Небензя се изказа по повод изявленията на САЩ относно биолабораториите в Украйна

Видян 1899 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя коментира изявленията на САЩ, които наричат пропагандата твърденията на Русия за наличие на военни биологични програми в Украйна, предаде РИА Новости.



Исканото от Русия заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпроса за военните и биологичните дейности на САЩ в Украйна се проведе в петък. Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Украйна не разполага с програми за биологично оръжие и биолаборатории, които да се ползват с подкрепата на САЩ. Тя обвини Руската федерация в разпространяване на дезинформация.


 


Небензя каза, че когато американският му колега "хвърлял гръмотевици", обвинявайки Русия в пропаганда, той си спомнил за руската поговорка: "на крадеца шапката гори".
 
"Колкото по-силно и неоснователно се опитват да ни обвинят нашите колеги, толкова повече се убеждаваме, че сме прави, когато говорим за техните доста нелицеприятни действия в Украйна", подчерта той.

"По-рано руското министерство на отбраната представи презентация, според която САЩ са похарчили повече от 200 млн. долара за биологични лаборатории в Украйна, които са участвали в американската военно-биологична програма. Русия не изключва възможността да стартира механизъм за консултации по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия (КБТО) във връзка с военните биологични дейности на САЩ в Украйна", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.
 
 
Говорителят на китайското външно министерство Джао Лизцян, коментирайки информацията за финансирани от САЩ биологични лаборатории в Украйна, призова Вашингтон да изясни дейностите си по биологична милитаризация в страната и чужбина, пише РИА Новости.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.