В интервю за "Ал Джазира" Медведев, който в момента е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, заяви, че макар да не иска да плаши никого, "когато хората казват, че нещо е невъзможно, защото то никога не е възможно, те винаги грешат" Той отбеляза, че светът вече е бил свидетел на използването на ядрени оръжия - и то "не от кого да е, а от американците".

Свързани новини

04.06.2022 07:06

Не може да се изключи ядрена война: Медведев

Видян 9723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че "никой не бива да забравя" за ситуациите, които могат да принудят Русия да използва ядрено оръжие, но подчерта, че "никой не иска ядрена война".




След началото на руската военна офанзива в Украйна в края на февруари отношенията между Москва и Запада се влошиха до най-ниското ниво в съвременната история. Русия многократно е предупреждавала САЩ и техните съюзници, че изпращането на повече оръжия в Украйна рискува пряка конфронтация между Русия и НАТО.


 


 


В интервю за "Ал Джазира" Медведев, който в момента е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, заяви, че макар да не иска да плаши никого, "когато хората казват, че нещо е невъзможно, защото то никога не е възможно, те винаги грешат" Той отбеляза, че светът вече е бил свидетел на използването на ядрени оръжия - и то "не от кого да е, а от американците".




Позовавайки се на руската ядрена доктрина, Медведев заяви, че върховният главнокомандващ на Русия (президентът) може да заповяда ядрен удар в няколко случая - например, ако Русия или нейната критична инфраструктура са обект на ядрен удар.


 


 


"А може да има и друга причина - в случай че Русия бъде подложена на удар с конвенционално оръжие, но този удар е от такова естество, че застрашава самото съществуване на държавата. Никой не бива да забравя за това", каза Медведев.




Той призова другите страни да вземат решения, като "вземат предвид всички реалности"
Медведев подчерта, че "никой не желае ядрена война".




Това е задънена улица, това е краят на човечеството и всички ние трябва да направим нещо, за да не се стигне до ядрен срив на Земята.


 


През април руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че рисковете от ядрена война са "доста значителни"




Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин определи забележките на Лавров като "много опасни и безполезни".




"Никой не иска да види ядрена война. Това е война, в която всички страни губят - каза Остин.


 


Въпреки че висши служители на САЩ, включително самият президент Джо Байдън, настояват, че не изпращат на Украйна оръжия, които могат да поразяват Русия, тази седмица беше потвърдено, че Киев ще получи от Вашингтон ракетни установки HIMARS. Тези системи изстрелват барутни ракети с ефективен обсег от около 30 км, но могат да разполагат и с тактически балистични ракети с обсег до 300 км.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.