Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов обяви, че денят, в който ще се потърси сметка за аферите и скандалите при управлението на Бойко Борисов рано или късно е щял да дойде и в ГЕРБ са били наясно с това

Свързани новини

18.03.2022 11:03

Не може да се говори за репресия: Христо Иванов

Видян 1498 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов обяви, че денят, в който ще се потърси сметка за аферите и скандалите при управлението на Бойко Борисов рано или късно е щял да дойде и в ГЕРБ са били наясно с това. Но той призова всички действия спрямо бившите управляващи да се извършват при спазване на законите.


 


“ГЕРБ с отказа си да влязат в сериозен разговор за необходимостта от реформа в прокуратурата показаха, че не са точно партия, а една кооперация за осигуряване на взаимна безнаказаност от закона на бивши министри и бивши функционери от властта. Разбира се, че сега ще истеризират и ще твърдят какво ли не”, заяви Иванов в парламента по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Атанасова.


 


“В общественото пространство с години се трупат огромно количество въпроси, твърдения, потенциални доказателствени средства, които не бяха разследвани адекватно. Рано или късно денят, в който трябваше да бъдат разследвани, щеше да дойде. Но това трябва да се случва по закон и по стандарти, за да можем да затворим тази страница без реваншизъм и притеснения, че едните удрят другите”, добави той.


 


Христо Иванов заяви, че няма повече информация за арестите в четвъртък вечерта. Според него действията на МВР към момента не могат да бъдат определени като репресия.



“Това, което видяхме от МВР, е в рамките на съществуващите правила, така че не може да се говори за репресия. Това, което направиха с Десислава Иванчева, беше очевидна репресия, отиващата отвъд всякаква възможна необходимост”, коментира той.


 


“Абсолютно съм сигурен, че колегите в изпълнителната власт са наясно колко е важно промяната да се изразява не просто в това, че най-сетне определени лица, които са били недосегаеми, стават досегаеми. Промяната трябва да се изрази в това, че този път се действа по закон. Убеден съм, че има яснота по това”, каза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Асен 19.03.2022 09:29

    Пинокио може само да коментира новини, тъй като не може да създаде такива!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни