Коалиционният съвет ще обсъжда предоставянето на помощ за Украйна утре, а окончателното решение се очаква да бъде гласувано от парламента в сряда

Свързани новини

02.05.2022 16:16

Не мисля, че коалицията ще се разпадне: Никола Минчев

Видян 1860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на парламента Никола Минчев коментира пред медии напрежението в коалицията, свързано с въпроса за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, предаде БНТ.


Минчев уточни, че не вярва коалицията да се разпадне, въпреки позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че при гласуване на военна помощ за Украйна, социалистите са готови да излязат от управлението.



Според Минчев няма опасност това да се случи, а на коалиционния съвет ще бъде търсен оптимален вариант, за да се приеме общо решение за техническа помощ. В заключение председателят на парламента цитира народната поговорка, че който стои на два стола, може да падне и от двата.



Коалиционният съвет ще обсъжда предоставянето на помощ за Украйна утре, а окончателното решение се очаква да бъде гласувано от парламента в сряда.




Никола Минчев взе участие в националния събор-поклонение в историческата местност Оборище, с който приключиха честванията 146-ата годишнина от Априлското въстание.


    "Понякога животът ни изправя пред труден политически избор, принуждава ни да вземем тежки решения с последици върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в различни позиции, често пъти дори противоположни. Но винаги трябва да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и верността към неговите ценности. Това е и поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище", каза в словото си Никола Минчев.



Стотици българи от цялата страна дойдоха да отдадат почит и благодарност към подвига на героите от Априлската епопея на мястото, на което е взето съдбоносното решение за бунта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -