Свързани новини

21.01.2009 11:22

Не е възстановено движението на автомобили през ГКПП Илинден – Ексохи и ГКПП Кулата – Промахон

Видян 1681 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължават да бъдат затворени за автомобили заради стачка на гръцките селскостопански производители ГКПП Илинден – Ексохи и ГКПП Кулата – Промахон, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция, цитирани от БГНЕС.


На двата пункта се пропускат само пешеходци и спешни случаи. На ГКПП – Кулата вече има опашка от тирове около 5 км, които са информирани за ситуацията, но предпочитат да чакат края на стачните действия. На ГКПП – Илинден вчера Гранична полиция е оказала съдействие за пропускането на автобус с деца, пътуващ от Гърция за Румъния.
На ГКПП Свиленград – Орменион трафикът е нормален в двете посоки. Препоръчва се желаещите да пътуват за Гърция да използват този граничен пункт. Не преустановено и движението на влаковете през железопътните гари Кулата – Промахон.
Близо 5 км опашка от чакащи автомобили и ТИР-ове се е образувала на ГКПП Кулата-Промахон на българска територия, съобщиха от ОД МВР-Благоевград. Българо-гръцката граница от вчера около 15.00 часа е блокирана заради стачка на гръцките фермери. Митническите служби работят и от българска и от гръцка страна, и са в готовност да обработват пътнико- и автопотока, но коли не могат да преминат на гръцка територия заради паркираните на платната селскостопански машини. На територията на Гърция колоната от трактори и багери е до Серес. Вчера последните наши сънародници „стъпиха” на българска земя около 15.00 часа. Напрежение сред чакащите в километричната опашка на Кулата няма, увериха от пресцентъра на полицията. На ГКПП Илинден-Ексохи обстановката е спокойна, няма чакащи автомобили да преминат българо-гръцката граница. Там протестът на гръцките фермери е по-масов. Селскостопанска техника е разположена край пункта още от понеделник, от вчера трактори са блокирали пътя към пропускателния пункт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак