От прокурорското постановление се разбира още, че в спецпрокуратурата са постъпили и две преписки от МВР.

Свързани новини

28.03.2022 16:53

Не е престъпление, че Пеевски продава имоти за милиони: Прокурор

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма как санкционираният от САЩ за корупция депутат от ДПС Делян Пеевски да е извършил престъпление като ударно разпродава имоти за над 20 млн. лв. на ММА боец. Включването му от българското правителство в черен списък заради санкциите е незаконно. Така съвсем накратко може да се обобщи 34-страничното постановление на спецпрокурорът Тодор Денков от 15 март, с което магистратът отказва да образува разследване, свързано с 38 имотни сделки на Пеевски от края на м.г.




За крупните сделки писа Капитал и точно публикациите са дали основание на Специализираната прокуратура да направи проверка има ли данни за извършено престъпление. Освен това, сигнал по темата в държавното обвинение е депозирал и Георги Георгиев от гражданското сдружение БОЕЦ, става ясно от постановлението на Денков, съобщава Сега.




От прокурорското постановление се разбира още, че в спецпрокуратурата са постъпили и две преписки от МВР за същото. Има и сигнали на БОЕЦ, "в които се твърди и за корупционна дейност, свързана с българското гражданство", в която освен Пеевски участва и Илко Желязков. Желязков бе зам.-председател на бюрото за контрол на СРС-тата, но подаде оставка, след като бе санкциониран по закона Магнитски заедно с Пеевски и Васил Божков.



Прокурор Денков обяснява, че от Георгиев е поискана конкретика, тъй като твърденията му за Желязков били твърде общи. "В постъпилия отговор сигналистът Г. Георгиев не е изложил нови данни, а е развил негов прочит и интерпретация на предоставените такива, като е посочил източника на информация (медийни и други публикации във връзка с наложените от САЩ санкции по закона Магнитски)", пише прокурорът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева