"Не мога да кажа кога искането ще бъде разгледано, но няма да е скоро", каза тогава за БТА адв. Емил Велинов, председател на адвокатския съвет при адвокатска колегия - Кюстендил.

Свързани новини

27.10.2023 17:34

Не е ясно дали Иван Гешев ще бъде приет в адвокатската колегия в Кюстендил

Видян 774 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още не е ясно дали бившият главен прокурор Иван Гешев  ще бъде приет в адвокатската колегия в Кюстендил и след проведеното в четвъртък заседание на Съвета на местната съсловна организация, предаде БНР.

От офиса на кюстендилската колегия отказаха коментар, няма и официално съобщение или огласен протокол след заседанието. Тукашни адвокати обаче коментираха, че приемането на Гешев в колегията им не е решено на този етап.

Гешев подаде документи за вписване в Кюстендилската адвокатска колегия, а на 28 септември заседанието на Съвета се провали поради липса на кворум. Тогава на заседанието са присъствали четирима, а други четирима членове са отсъствали.

"Не мога да кажа кога искането ще бъде разгледано, но няма да е скоро", каза тогава за БТА адв. Емил Велинов, председател на адвокатския съвет при адвокатска колегия - Кюстендил.

Членовете на Кюстендилската адвокатска колегия са над 200. Сред тях е и бившият зам.-председател на НС Мая Манолова.

По отношение приемането на Гешев мненията са различни - адвокати смятат, че трябва да бъде приет, иначе се отнема правото му на труд, други - че не, нека се насочи към друга адвокатска колегия в друг град. Има и такива, които считат, че въпросът ще се протака, докато Гешев не се откаже сам.

През юни пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да освободи предсрочно Иван Гешев от длъжността главен прокурор по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската колегия заради изказване, което накърнява престижа на съдебната власт.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог